Θέλουν ντέρμπι σε 3 δήμους

Οι επιτελείς της Ρηγίλλης με εντολή του προέδρου διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι η μάχη με τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος θα είναι δύσκολη και σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Οι «μυστικές» δημοσκοπήσεις που διενεργεί το κομματικό επιτελείο της Ν.Δ. δείχνουν ότι αυτή την ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη στην Αθήνα, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στη Θεσσαλονίκη και ο Χρήστος Αγραπίδης στον Πειραιά κερδίζουν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τις εκλογές, ενδεχομένως και από τον πρώτο γύρο. Ο κ. Κ. Καραμανλής θα ήταν ευτυχής αν τους προσεχείς μήνες δημοσκοπήσεις με τέτοια στοιχεία δεν δουν το φως της δημοσιότητας. «Αν δέκα μήνες πριν από τις εκλογές οι πολίτες θεωρούν δεδομένη την νίκη των υποψηφίων της Ν.Δ. στους τρεις μεγάλους δήμους, αυτό σημαίνει ότι ακυρώνεται η όποια εκλογική επιτυχία του κόμματος και ουδείς θα πανηγυρίσει όταν ανοίξουν οι κάλπες», υποστηρίζει επιτελικό στέλεχος της Ν.Δ. Και προσθέτει: «Εμείς πρέπει να κάνουμε ντέρμπι την αναμέτρηση στους δήμους αυτούς, ώστε η νίκη μας να δώσει τη δυναμική, τον αέρα και την αισιοδοξία που χρειάζεται το κόμμα για τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών».

Στη Ν.Δ. θεωρούν βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μετατοπίσει την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση στην υπερνομαρχία της Αθήνας, καθώς και στους δήμους της περιφέρειας, όπου φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα έναντι της Ν.Δ. «Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να σύρουμε το ΠΑΣΟΚ στο δικό μας γήπεδο», λένε στη Ρηγίλλης, αν και αναγνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, ενώ αναμένουν και άλλους αιφνιδιασμούς από τον Κώστα Λαλιώτη. Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο δεκαπενθήμερο αρχίζει η μάχη. Το αργότερο έως τις 22 Μαρτίου, ενδεχομένως και νωρίτερα, θα ανακοινωθεί επισήμως η υποψηφιότητα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και η πρώην υπουργός ετοιμάζεται για πολιτική αναμέτρηση εφ’ όλης της ύλης με τον κ. Χ. Παπουτσή, ώστε να δώσει από την πρώτη στιγμή καθαρά πολιτικό χαρακτήρα στην εκλογή της Αθήνας. «Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός των ψηφοφόρων του κόμματος στους μεγάλους δήμους. Είναι ανάγκη να υπάρχει εγρήγορση και κινητοποίηση μέχρι την τελευταία στιγμή. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει το παιχνίδι να έχει ενδιαφέρον», υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “