Σκηνικό ενότητας για Ντόρα

Σκηνικό ενότητας για την Ντόρα Μπακογιάννη έστησαν χθες στη Ν.Δ., με την ηγεσία και τα κορυφαία στελέχη να συναγωνίζονται ποιος θα πει τα καλύτερα λόγια και τους βουλευτές όλων των τάσεων να χειροκροτούν θερμά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της από τον πρόεδρο του κόμματος, κ. Καραμανλή. Φίλοι και «εχθροί» της Ντόρας Μπακογιάννη ενώθηκαν καθώς, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, επιθυμούσαν να μπει στη μάχη των δημοτικών εκλογών.

«Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι χώρος συμμετοχής και σύνθεσης των πολιτικών απόψεων», δήλωσε αποδεχόμενη την υποψηφιότητά της η Ντόρα Μπακογιάννη χειροκροτούμενη από τον Κώστα Καραμανλή
«Στρατεύουμε ένα στέλεχος πρώτης γραμμής για να έχει η Αθήνα σε αυτήν τη μοναδική στιγμή της ιστορίας της τη δήμαρχο που της αξίζει». Με αυτή την φράση ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για να δώσει τη σκυτάλη στον κ. Μ. Έβερτ, ο οποίος εντυπωσίασε το ακροατήριο με την τοποθέτησή του, ενώ έκλεισε λέγοντας: «Ντόρα, καλή επιτυχία».

Ακολούθησε στο ίδιο κλίμα ο κ. Δημήτρης Σιούφας, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των στελεχών της σκληρής καραμανλικής πτέρυγας με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος, αφού τη διαβεβαίωσε ότι οι βουλευτές τής Α’ Αθηνών θα είναι δίπλα της στη μάχη, τής ευχήθηκε «ο Θεός μαζί σου».

Η πρώην υπουργός ανέβηκε στο βήμα φανερά τρακαρισμένη, και μάλλον συγκινημένη, και με μια λακωνική τοποθέτηση έδωσε το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει στις δημοτικές εκλογές.

«Η Αθήνα μάς ενώνει όλους, στέκεται πάνω από τα κόμματα. Όλοι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε με όραμα, με σχέδιο και με αποτέλεσμα. Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι χώρος συμμετοχής και σύνθεσης των πολιτικών απόψεων. Είναι υπερκομματικός και υπερβαίνει τη λογική της πόλωσης και τις κομματικές αντιπαραθέσεις».

Είχε προηγηθεί μια σκληρή επίθεση του πρόεδρου της Ν.Δ. εναντίον της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Μίλησε για αλαζονεία και ρεβανσισμό, για ανεύθυνες κραυγές και χαρακώματα του παρελθόντος ενώ, μία ακόμη φορά, δεν αναγνώρισε σε κανέναν τομέα το θετικό έργο της κυβέρνησης. Και κατέληξε λέγοντας: «Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Και είτε ο κόμπος θα λυθεί είτε το χτένι θα σπάσει».

Όσο για τον κ. Κ. Καραμανλή δεν έκρυβε χθες την ικανοποίησή του καθώς το σίριαλ για τον Δήμο Αθηναίων, που παίζεται επί 11 μήνες, είχε αίσιο τέλος. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την Υπερνομαρχία Αττικής, η οποία από αγκάθι που ήταν το προηγούμενο διάστημα εξελίσσεται σε πληγή για τη Ν.Δ.

Ενώ όλοι περιμένουν στη Ρηγίλλης ότι το ΠΑΣΟΚ θα ρίξει το βάρος της πολιτικής αναμέτρησης στην Υπερνομαρχία, που έχει σοβαρές πιθανότητες να την κερδίσει, αδυνατούν μέχρι στιγμής να βρουν υποψήφιο.

Ηγεσία και στελέχη παρασύρθηκαν τους τελευταίους μήνες από τη γενική ευφορία που τους δημιουργούν οι δημοσκοπήσεις και δεν ασχολήθηκαν συστηματικά – όπως χαρακτηριστικά λένε βουλευτές -, ώστε να βρουν το πρόσωπο που θα δώσει αυτή την κρίσιμη μάχη.

Μετά τις αρνήσεις των κ.κ. Κ. Λιάσκα, Μ. Δρεττάκη και Β. Πολύδωρα να ηγηθούν του ψηφοδελτίου, τώρα ο κ. κ. Καραμανλής αναζητεί γυναίκα, κατά προτίμηση αριστερής πολιτικής προέλευσης.

Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν πως αν και αυτή η αναζήτηση αποτύχει, δεν αποκλείεται να είναι και πάλι υποψήφιος για την Υπερνομαρχία ο κ. Θ. Κατριβάνος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “