Το Ισραήλ έχει χάσει εντελώς το μέτρο

Τελικά στη Μέση Ανατολή ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Οι σκληροπυρηνικοί της κυβέρνησης του Ισραήλ δείχνουν να έχουν χάσει εντελώς το μέτρο και με τις εγκληματικές πράξεις τους στρέφουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο εναντίον τους τη διεθνή κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν έφθασε μάλιστα στο σημείο να λέει ότι για να σωθεί ο Αραφάτ πρέπει να φύγει από τη χώρα του με εισιτήριο χωρίς επιστροφή ενώ απαγορεύει στους Ευρωπαίους πολιτικούς να συναντηθούν μαζί του στη Ραμάλα. Προς το παρόν οι μόνοι ασφαλείς φαίνεται να είναι περίπου 100 Παλαιστίνιοι που κατέφυγαν στον Ναό της Γέννησης όπου βρίσκεται και ο Πανάγιος Τάφος και όλοι στη Δύση θέλουν να ελπίζουν ότι ο στρατός του Ισραήλ θα σεβαστεί το πιο σημαντικό προσκύνημα της χριστιανοσύνης. Πάντως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες για την ειρήνευση στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνομίλησε με τον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Αθνάρ και ζήτησε η Ευρώπη να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει εκεχειρία.

Στα δικά μας, τώρα, πρωταγωνιστής της πολιτικής επικαιρότητας ήταν χθες για μια ακόμη φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό μέσα από το αυτοκίνητό του, το οποίο μάλιστα είχε μποτιλιαριστεί σε κεντρικό δρόμο, άστραψε, βρόντηξε και δήλωσε ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας αν το ΠΑΣΟΚ υποστεί σημαντική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Και για να γίνει περισσότερο κατανοητός είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι «ο ήλιος και ο αστήρ που μας φωτίζει όλους διά της παρουσίας του» αλλά είναι και εκείνος ένα από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Σημίτης πάντως, σε μια διακοπή της χθεσινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, σημείωσε ότι «η μάχη των δημοτικών εκλογών είναι πολιτική» αλλά, όπως είπε, «το αποτέλεσμα δεν αποτελεί δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική». Ο πρωθυπουργός, θεωρώντας ότι το μεγαλύτερο έργο που μπορεί να προσφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά χθες το πρωί τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία».

Στη μέγγενη Αμερικανών και Ρώσων φαίνεται πως βρίσκεται το ελληνικό υπουργείο Άμυνας μετά την απόφαση να αγοραστούν για τις Ένοπλες Δυνάμεις τανκς γερμανικής προέλευσης. Με προσπέκτους αμερικανικών ελικοπτέρων πήγε ο κ. Μίλερ στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Παπαντωνίου (φωτο) ενώ με αντίστοιχα αιτήματα έρχεται σήμερα στην Αθήνα και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας κ. Σ. Ιβανόφ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “