Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός

Με επικοινωνιακά χτυπήματα κάτω από τη μέση, οι επιτελείς της Ρηγίλλης επιχειρούν να ακυρώσουν προκαταβολικά την αποψινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού. Οι επιτελείς της Ν.Δ. βρήκαν ότι είναι πρώτης τάξεως ιδέα να διαρρεύσουν στοιχεία δημοσκόπησης, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί(!). Στόχος τους ήταν διά αυτού του τρόπου να δημιουργηθεί βαρύ κλίμα στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, ώστε ο κ. Κ. Σημίτης να αναγκασθεί να είναι απολογητικός στην πρώτη έπειτα από πολύ καιρό εμφάνισή του ενώπιον των δημοσιογράφων.

Πρόκειται για δημοσκόπηση της MRB, η οποία διενεργείται για λογαριασμό της Ρηγίλλης, θα είναι έτοιμη στο τέλος της εβδομάδας και σύμφωνα με τα σχόλια των συνεργατών τού κ. Κ. Καραμανλή δείχνει ότι η κυβέρνηση διαρκώς χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών και η ήττα της στις εκλογές είναι αναπόφευκτη. «Η κυβέρνηση χάνει σε όλα τα μέτωπα και η κατάσταση πλέον δεν είναι αναστρέψιμη», υποστηρίζουν με έμφαση τα στελέχη της Ν.Δ. και δίνουν στη δημοσιότητα τα εξής στοιχεία: Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 8 μονάδων, ενώ για πρώτη φορά ο κ. Κ. Καραμανλής προηγείται, και μάλιστα με 3 μονάδες, του κ. Κ. Σημίτη στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Στη Ρηγίλλης, ωστόσο, θεωρούν καθοριστικό, όπως ισχυρίζονται, για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές την παράσταση νίκης. Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε τις εκλογές αν αυτές γίνονταν σήμερα, η Ν.Δ. προηγείται με σχεδόν 20 μονάδες. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τη Ρηγίλλης, η Ν.Δ. προηγείται του ΠΑΣΟΚ ως πιο κατάλληλη να διαχειριστεί τα σημαντικά ζητήματα, όπως Παιδεία, Υγεία κ.λπ. Τα μόνα θέματα στα οποία προηγείται το ΠΑΣΟΚ είναι η ΟΝΕ και η Ολυμπιάδα. Διευκρινίζουν ωστόσο ότι για την Ολυμπιάδα η κυβέρνηση προηγείται μόλις με 0,1% της Ν.Δ., ενώ στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις η διαφορά ήταν μεγαλύτερη.

Οι δημοσκοπήσεις

Κυβερνητικά στελέχη, σχολιάζοντας τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διαρρέουν από τη Ρηγίλλης, τόνιζαν πως «η Ν.Δ. κάνει δύο λάθη. Το πρώτο είναι ότι επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά και προεξοφλεί την ήττα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα δύο χρόνια πριν από τις εκλογές. Και δεύτερον, ανακαλύπτει φτηνά τρικ για να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού».

Υπενθυμίζουν, επίσης, ότι η ίδια εταιρεία πριν από τις προηγούμενες εκλογές έφερνε τη Ν.Δ. να προηγείται με 4 μονάδες, ενώ πέρυσι στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγούνταν με 11,5 μονάδες. Ο υπουργός Τύπου όταν ρωτήθηκε για τη δημοσκόπηση της MRB απάντησε: «Διαβάζουμε και ακούμε διάφορες δημοσκοπήσεις. Εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι κάθε μέτρηση έχει τη δική της αξία. Εμείς οι πολιτικοί βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “