Αναδίπλωση Φλωράκη - Φρένο στη Ρηγίλλης

Με καθυστέρηση 20 ωρών ο κ. Χαρίλαος Φλωράκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις… προφητείες του, που προκάλεσαν σάλο στο ΠΑΣΟΚ, πρόσκαιρο ενθουσιασμό στη Ρηγίλλης και αμηχανία στον Περισσό.

Μόνο που ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ ξέχασε ότι πλέον δεν μένουν μόνο τα γραπτά, αλλά και τα προφορικά χάρη στις βιντεοσκοπήσεις. Και σ΄ αυτές εμφανίζεται να δηλώνει καθαρά και ξάστερα ότι ο κ. Κ. Καραμανλής θα γίνει πρωθυπουργός 100%. Οι προβλέψεις του κ. Χ. Φλωράκη δεν εξόργισαν μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά, όπως φάνηκε, και τον Περισσό. Ο χθεσινός «Ριζοσπάστης» μάλιστα έκανε ό,τι μπορούσε για να υποβαθμίσει το θέμα, χαρακτηρίζοντας « λογοπαίγνιο» τις δηλώσεις του επίτιμου προέδρου του ΚΚΕ.

Όσο για τα στελέχη της Ν.Δ., μετά τους μεταμεσονύχτιους πανηγυρισμούς – γιατί, ξέρετε, τα «μπλε» τηλέφωνα πήραν φωτιά τη νύχτα -, κατάλαβαν με καθυστέρηση και εκείνοι ότι οι προφητείες Χαριλάου μάλλον κακό τούς κάνουν. Ορισμένοι βουλευτές τους ωστόσο με τις δηλώσεις τους έκαναν ό,τι μπορούσαν για να συσπειρώσουν το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, στη Ρηγίλλης δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τίποτα δεν είναι «τσάμπα» και σύντομα θα πληρώσουν τον λογαριασμό καθώς ο κ. Χ. Φλωράκης άθελά του έχει ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά του ’89 τα οποία καιρό τώρα – και καλώς – βρίσκονται εν υπνώσει.

Φρουτάκια τέλος, αλλά όχι μόνο αυτά. Ουσιαστικά απαγορεύεται οποιοδήποτε παιχνίδι… μπαίνει στην πρίζα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που παίζονται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επιστροφή στο μπιλιάρδο και στο ποδοσφαιράκι λοιπόν, γιατί μόνο αυτά επιτρέπονται. Το νομοσχέδιο, πάντως, δεν προβλέπει να φορούν από δω και πέρα… φερετζέ οι γυναίκες.

Τελικά, ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να μην κατάφερε να φυτέψει τις ελιές που πήρε μαζί του στο Ισραήλ, αλλά η κοινή πρωτοβουλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ δεν έπεσε στο κενό. Και αν δικαιωθεί η πρόβλεψή του ότι σε 2-3 μερες θα ελευθερωθεί ο Ναός της Γέννησης, τότε θα έχει γίνει ένα θετικό βήμα για την ειρήνευση στην περιοχή.

Χεράκι – χεράκι με τον Χριστοδουλάκη… Ο Κώστας Σκανδαλίδης με την εμπειρία του παλιού φαίνεται να ενθαρρύνει τον νέο Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος πέρασε αυτή την εβδομάδα δύσκολες στιγμές στο Κοινοβούλιο

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “