Υποκρισία-μαμούθ για την περιφέρεια-γίγαντα

Η περιφέρεια λέγεται Β’ Αθηνών αλλά η διακομματική υποκρισία που την περιβάλλει είναι Α’… βαθμού!

Το ΠΑΣΟΚ κόπτεται εδώ και χρόνια να «σπάσει» στα τρία ή και τέσσερα κομμάτια την περιφέρεια-μαμούθ των τριών εκατομμυρίων κατοίκων, των 47 δήμων και του ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων. Η Ν.Δ. αρχικά δεν σήκωνε κουβέντα για οποιαδήποτε αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος. Μετά, όμως, τη γενική κατακραυγή για τον χορό δισεκατομμυρίων μαύρου χρήματος που «γεννά» η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας – αίφνης – ξύπνησε κι αυτή. Και λέει ότι θα το συζητήσει – με κάθε επιφύλαξη – μετά τις δημοτικές εκλογές. Λέτε να γίνει – επιτέλους – κάτι;

Όσο για τα κεντροαριστερά και αριστεροδεξιά σενάρια συνεργασίας, τουλάχιστον για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, ο Συνασπισμός δεν πρόκειται να συμμετάσχει. Το κόμμα πήρε απόφαση να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μ. Γλέζου, προκαλώντας μεγάλη στενοχώρια στη Ρηγίλλης, η οποία επιμένει στη μάταιη αναζήτηση προβεβλημένου αριστερού υποψηφίου.

Κατά τα άλλα, στόχος και πάλι κάποιων… σεναριογράφων, ο Κωστής Στεφανόπουλος. Για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε ποταπή επίθεση από τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος αμφισβήτησε την ακέραιη στάση του την περίοδο της χούντας. Ευτυχώς πάντως τα ανακλαστικά του πολιτικού κόσμου στο σύνολό του λειτουργούν γρήγορα και η καταδίκη από όλα τα κόμματα ήταν άμεση.

Οι πολιτικοί μας, πάντως, ήδη άρχισαν να εγκαταλείπουν την Αθήνα μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας σε μία έξοδο που εκτιμάται ότι θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών (βοηθούντος και του καιρού). Οι βουλευτές της επαρχίας βρίσκονται ήδη στις περιφέρειές τους. Οι μεν του ΠΑΣΟΚ για να αναβαπτιστούν από την εκλογική τους βάση, οι δε της Ν.Δ. για να κομίσουν, όπως λένε οι ίδιοι, μήνυμα νίκης στους ψηφοφόρους τους. Το κλεινόν άστυ εγκαταλείπει σήμερα και ο Πρωθυπουργός. Όχι για την Κέρκυρα φέτος, αλλά για τη Ρόδο μαζί με το ζεύγος Ροζάκη. Αν μη τι άλλο, οι παρέες του κ. Σημίτη είναι σταθερές. Όσο για τον κ. Κ. Καραμανλή δεν θα απομακρυνθεί από την Αθήνα. Θα κάνει Ανάσταση στη Νέα Μάκρη με λίγους φίλους.

Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του χθεσινού εορτασμού της Πρωτομαγιάς σε όλο τον κόσμο. Παρ’ όλ’ αυτά, κάποιες δημοσκοπήσεις ανεβάζουν τα ποσοστά του Λεπέν για τις εκλογές της Κυριακής ακόμη και στο 40%!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “