271 αιτήματα για ίδρυση ΑΕΙ - ΤΕΙ στο Υπουργικό Συμβούλιο

Το γνωστό σύνθημα των αναρχοαυτόνομων φοιτητικών ομάδων υιοθέτησαν υπουργοί και βουλευτές και ζήτησαν από τον Πέτρο Ευθυμίου τη δημιουργία 271 ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα.

Κάθε νομός να έχει το Πανεπιστήμιό του και κάθε πόλη το ΤΕΙ της. Και αφού διατυπώθηκαν τα αιτήματα, άρχισε ο… διάλογος. Γιατί Πανεπιστήμιο στην Καβάλα και όχι στην Κω, γιατί στην Κοζάνη και όχι στην Αίγινα που ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας;… Και μόλις το παιχνίδι ξεπέρασε τα όρια ακόμη και στο Υπουργικό Συμβούλιο κάποιοι υπουργοί δεν κρατήθηκαν και άρχισαν τα πειράγματα: «Πανεπιστήμιο στο Περιστέρι» φώναζε ο ένας και «ΤΕΙ στο Χαλάνδρι» συμπλήρωνε ο άλλος. Τουλάχιστον το διασκέδασαν…

Αντιθέτως, στη Ν.Δ. προσπαθούν ακόμα να επουλώσουν τα τραύματα από τη χαμένη μάχη στη Βουλή για το Ασφαλιστικό με βιομηχανία δηλώσεων επί παντός επιστητού – να κάνει και ο κάθε τομεάρχης το κομμάτι του όσο λείπει ο πρόεδρος. Ο κ. Κ. Καραμανλής πάντως στη Σεβίλλη συναντήθηκε με τον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επανέλαβε την αμετακίνητη θέση της Ελλάδας στο θέμα του ευρωστρατού, ενώ από σήμερα παραλαμβάνει τη σκυτάλη ο Πρωθυπουργός στη σύνοδο κορφής. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι μάλλον αποκλείεται να χρειαστεί να κάνει χρήση του βέτο.

Και ενώ ο κ. Κ. Σημίτης θα βρίσκεται στη σύνοδο κορυφής, τα μεσαία στελέχη του Κινήματος αναλαμβάνουν να επαναφέρουν τους διαφωνούντες στην τάξη. Οι γραμματείς των οργανώσεων λοιπόν συγκέντρωσαν υπογραφές και παρέδωσαν κείμενο στο Εκτελεστικό Γραφείο, με το οποίο καλούν τα κορυφαία στελέχη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πάψουν να ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές.

Πάντως το τριήμερο αρχίζει, και τους πολίτες πολύ λίγο τούς απασχολούν όλα αυτά. Ακόμη λιγότερο απασχολούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας που μάταια περιμένουν μέρες τώρα με κουρελιασμένα νεύρα να λύσουν τα πλοία τους κάβους για να απολαύσουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Αλλά και τους κατοίκους των νησιών που έχουν μείνει αποκλεισμένα από την απεργία. Και κανείς δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή αν το αδιέξοδο θα αρθεί, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και οι απεργοί φαίνονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Για μια ακόμη φορά, η διαβόητη Μάγιο προκάλεσε αναταραχή στη Βουλή. Πρωταγωνιστές οι δυο γραμματείς, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, (φωτό αρχείου) οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Η είδηση είναι ότι για πρώτη φορά πήρε μέρος σε κοινοβουλευτική μάχη και ο Τζαννής Τζαννετάκης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “