Το σασπένς όμως θα κορυφωθεί αργότερα

Για θεαματικές κινήσεις με συλλήψεις τις προσεχείς ημέρες προϊδεάζουν οι αρχές ασφαλείας, που μέχρι στιγμής ξετυλίγουν με αργές και μεθοδικές κινήσεις το κουβάρι της τρομοκρατίας.

Από χθες, πάντως, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες ενός σημαντικού κρίκου της οργάνωσης, του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ενδεχόμενη σύλληψή του, δε, όπως εκτιμάται, θα ανοίξει νέους δρόμους στην έρευνα και θα είναι καταλυτική στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Ωστόσο, η κορύφωση με το σασπένς – η ώρα του αρχηγού; – θα έρθει αργότερα. Δεν αποκλείεται και μετά το καλοκαίρι. Την ίδια ώρα, οι δικαστικές αρχές διαβεβαιώνουν με τρόπο κατηγορηματικό ότι στην υπόθεση Ξηρού όλες οι ανακριτικές πράξεις έχουν γίνει με πλήρη τήρηση των κανόνων του Ποινικού μας Δικαίου, του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τον ούριο άνεμο που έχει στα πανιά αυτή την περίοδο και να αναδείξει και άλλες πλευρές του κυβερνητικού έργου, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει αποτελεσματικά τους προηγούμενες μήνες λόγω της μεγάλης εσωστρέφειας που την κατέτρεχε. Η εντολή του Πρωθυπουργού προς του υπουργούς είναι σαφής: «Βγείτε από τα γραφεία σας, περιοδεύστε στην επαρχία και λύστε προβλήματα». Με άλλα λόγια, δηλαδή, τους λέει «αδράξτε την ευκαιρία».

Όσο για τη Ν.Δ., προς το παρόν, φαίνεται να την εγκαταλείπει η καλή τύχη που τη συνόδευε επί σχεδόν ενάμιση χρόνο. Τα ηγετικά στελέχη έχασαν και πάλι τον βηματισμό και την αισιοδοξία τους, ενώ κάθε ημέρα που περνά η αμηχανία τους μεγαλώνει καθώς βλέπουν να διαψεύδεται η πρώτη βιαστική εκτίμηση του κόμματος περί… τυχαίου γεγονότος, που οδήγησε στην αποκάλυψη σημαντικών στοιχείων για την τρομοκρατία. Η αγωνία τους για τα ενδεχόμενα οφέλη της κυβέρνησης είναι τόση, που χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απέφυγε να αποδοκιμάσει με σαφή τρόπο τον συνταξιούχο Αμερικανό διπλωμάτη κ. Νάιλς, ο οποίος κάθε τρεις και λίγο παρεμβαίνει προσβλητικά στην πολιτική ζωή της χώρας, το ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία.

Ευρωασπασμοί στην Αθήνα. Δύο πρώην επίτροποι, η υπουργός Ανάπτυξης και ο υποψήφιος δήμαρχος συζήτησαν χθες τα προβλήματα της πρωτεύουσας. Λίγο νωρίτερα, η Βάσω Παπανδρέου είχε ανακοινώσει μια σειρά από σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ρύπων «δεύτερης γενιάς» από το νέφος και του κυκλοφοριακού προβλήματος

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “