Άρον άρον μεταφορά υπόπτων

Με… αεροπλάνα και κλούβες άρχισαν χθες οι ομαδικές «συλλήψεις» υπόπτων για την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Και μπορεί… βαπόρια ακόμη να μη χρησιμοποιήθηκαν, χρησιμοποιήθηκε όμως αεροπλάνο και μάλιστα στρατιωτικό C-130 για να μεταφέρει, κατά τρόπο θεαματικό, υπόπτους από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Ξεπέρασαν τους δέκα οι συλληφθέντες. Η Αστυνομία βέβαια αποφεύγει τη λέξη σύλληψη και κάνει λόγο για προσαγωγές μαρτύρων, οι οποίοι θα ρίξουν φως στο μακρύ τούνελ της τρομοκρατίας. Όπως και να έχει το πράγμα, η πραγματικότητα είναι μία: το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με πιο γρήγορους ρυθμούς και είνα σίγουρο ότι αυτό το καλοκαίρι ουδείς θα πλήξει.

Το πρόσωπο της ημέρας, ωστόσο, ήταν και χθες ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει άφαντος, και οι διωκτικές αρχές υποστηρίζουν πως έχουν χαθεί τα ίχνη του, μολονότι κάποιοι επιμένουν ότι η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου. Την τιμητική τους πάντως στα κανάλια είχαν οι κάτοικοι της Κερατέας – δηλαδή, οι γείτονες στο τρίτο σπίτι τού υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενου -, οι οποίοι μίλησαν αυτή τη φορά για τον «μελισσοκόμο» Κουφοντίνα.

Και κάτι ακόμη: Αποκαλύφθηκε και η μαθητική πολιτική δράση του Κουφοντίνα. Όταν λέει ήταν μαθητής στο Γυμνάσιο, για ένα χρονικό διάστημα διετέλεσε στέλεχος της ΠΑΜΚ, της τότε μαθητικής νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Λέτε να αναμένουμε νέες δηλώσεις του κ. Νάιλς ή του κ. Καμμένου, αν προτιμάτε, για τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία;

Την ίδια ώρα, τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης αρχίζουν τις θερινές περιοδείες τους στην επαρχία, καθώς ο κ. Κ. Σημίτης επιμένει ότι φέτος, πρώτον, τα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει να ξεχάσουν τις διακοπές και, δεύτερον, να μην περιμένουν ότι όλα θα αλλάξουν με την επιτυχία των διωκτικών αρχών στο θέμα της τρομοκρατίας.

Όσο για τη Ν.Δ., επιμένει στις καθημερινές συσκέψεις σε μια προσπάθεια να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και με άλλα θέματα πλην της τρομοκρατίας. Και ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής περιοδεύει σε Γιουγκοσλαβία και Αλβανία, χθες προήδρευσε σε σύσκεψη για τους αγρότες ο κ. Δ. Σιούφας, καθώς το σύνθημα στη Ρηγίλλης είναι: κάθε μέρα και μια σύσκεψη.

Η συζήτηση στη Διυπουργική Επιτροπή – μετά τον θάνατο ενός ακόμη εργάτη – για τα μέτρα ασφαλείας στα εργοτάξια των έργων για το 2004 ήταν καυτή, και συνεχίστηκε και στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου με θερμοκρασία 41 βαθμών

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “