Τρομοκράτες με στενούς δεσμούς

Ένας ακόμη σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα των αποκαλύψεων προστέθηκε χθες με τη σύλληψη του Παύλου Σερίφη, ενός ηγετικού καθοδηγητικού στελέχους της 17 Νοέμβρη.

Ακολούθησε ακριβώς την ίδια στάση με τον Αλέκο Γιωτόπουλο. Κράτησε το στόμα του κλειστό και δεν παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση. Αυτή η σύλληψη επιβεβαίωσε το γεγονός πως η 17 Νοέμβρη ουσιαστικά ήταν υπόθεση δύο οικογενειών, μερικών ακόμη συγγενών τους και ορισμένων φίλων τους. Αυτό μεταξύ πολλών άλλων σημαίνει ότι οι τρομοκράτες από υπερβολική αυτοπεποίθηση δεν τηρούσαν ούτε καν τους βασικούς κανόνες του συνωμοτισμού.

Οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι πλέον έχουν φθάσει στην αρχή του τέλους και προαναγγέλλουν συλλήψεις τις προσεχείς ημέρες, με σοβαρές πιθανότητες ανάμεσα στους νέους συλληφθέντες να είναι και μία γυναίκα. Όμως ο επίλογος μπορεί να είναι μακρύς μέχρι οι αρχές να μιλήσουν με βεβαιότητα για τα μέλη του πρώτου ιδρυτικού πυρήνα.

Παρά τις δυσκολίες όμως είναι διάχυτη η αισιοδοξία στην κυβέρνηση και την Αστυνομία ότι θα συλληφθούν και θα δικαστούν όσοι είναι εν ζωή και ο κύκλος θα κλείσει. Το επανέλαβε χθες με κατηγορηματικό τρόπο ο Πρωθυπουργός σε εκδήλωση για την 28η επέτειο της Μεταπολίτευσης. «Αυτή η περίοδος λήγει για την Ελλάδα. Οδηγούμε την τρομοκρατία σε ήττα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο αισιόδοξο κλίμα ήταν και ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε ομογενείς βουλευτές. Ο κ. Κ. Καραμανλής με τις θετικές αναφορές του στο έργο των διωκτικών αρχών για τρίτη συνεχή ημέρα εμφανίζεται διατεθειμένος να αφήσει πίσω του τους «παράφωνους» συνεργάτες και βουλευτές του οι οποίοι επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια λάθη και εκθέτουν τους εαυτούς τους και το κόμμα τους.

Κολλημένος στο κινητό. Σε ανοιχτή γραμμή με τον αρχηγό της Αστυνομίας ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης πληροφορείται με λεπτομέρειες τη σύλληψη του Παύλου Σερίφη, έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο, τις οποίες εγκαινίασε χθες.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “