Με αγνώστου ταυτότητος προκήρυξη

Με εκβιασμούς, απειλές για απαγωγές και νέα χτυπήματα, «μπηχτές» για ορισμένους αλλά και… χριστιανικές αναφορές στην μετά θάνατον ζωή επιχειρούν οι συντάκτες ή ο συντάκτης της προκήρυξης που εστάλη προχθές στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» να συντηρήσουν τον μύθο της 17 Νοέμβρη και να προειδοποιήσουν ότι η οργάνωση δεν έχει εξαρθρωθεί.

Τα ερωτηματικά για την ταυτότητα και τις προθέσεις των ανθρώπων που έγραψαν αυτό το κείμενο – με αρκετά και εμφανή λάθη – είναι πολλά. Οι αρχές ασφαλείας πάντως εκτιμούν ότι δεν έχει γραφεί από τα μέλη της οργάνωσης που διαφεύγουν τη σύλληψη.

Κατά τα άλλα, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ δεν αποφάσισε χθες, όπως προέβλεπαν αρκετοί στη Χ. Τρικούπη, για τον υποψήφιο υπερνομάρχη του κόμματος. Και αυτό γιατί επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, που έλεγαν ότι σε μια στιγμή που υπάρχει αναταραχή στο εσωτερικό της Ν.Δ. με την υποψηφιότητα Τζαννετάκου, καλό είναι το ΠΑΣΟΚ να περιμένει να δει την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. «Αν ανακοινώσουμε αυτή την ώρα υποψήφιο είναι πιθανό να προκαλέσουμε συσπείρωση των κομματικών στελεχών της Ρηγίλλης», λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα ο Λ. Κανελλόπουλος έχει πολλές πιθανότητες να λάβει το χρίσμα χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Στη Ν.Δ. το θέμα Τζαννετάκου εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων των επιτελικών στελεχών, τα οποία αναζητούν τρόπους να αντιστρέψουν το δυσμενές κλίμα που υπάρχει στη βάση του κόμματος για τον υποψήφιο υπερνομάρχη. Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης συνεχίζει τον αγώνα δρόμου προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ από σήμερα μπαίνει στη μάχη και ο κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος επιστρέφει από τη Σίφνο και αναλαμβάνει τα ηνία για μία εβδομάδα που θα απουσιάζει ο κ. Κ. Καραμανλής στην Ίο.

«Να το χρησιμοποιήσετε για τους τρομοκράτες», φώναξε κάποιος στον Πρωθυπουργό όταν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής του δώριζε ένα τσεκούρι, που είναι το βασικό εργαλείο δουλειάς των πυροσβεστών. Και ο κ. Κ. Σημίτης σχολίασε: «Εμείς σε όλα χρησιμοποιούμε το μυαλό μας»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “