Αντεπίθεση με «όπλο» τις ανατιμήσεις και τους αγρότες

Σανίδα σωτηρίας αναζητεί τώρα η Ν.Δ. σε δύο καυτά θέματα που θα απασχολήσουν τις προσεχείς εβδομάδες την επικαιρότητα σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν τα λάθη, οι παλινωδίες και οι επιπολαιότητες των στελεχών της στο θέμα της τρομοκρατίας. Και τα καυτά θέματα είναι: οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες και οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σήμερα συγκαλεί ευρεία σύσκεψη προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα θέματα της γεωργίας, ώστε να είναι έτοιμος για την περιοδεία του στη Θεσσαλία, ενώ χθες συνεδρίασε η ομάδα επικοινωνίας η οποία διαπίστωσε ότι «η καλή περίοδος για την κυβέρνηση τελειώνει και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει συζήτηση στη Ρηγίλλης αν το κόμμα θα καλέσει τους αγρότες να μη στήσουν μπλόκα ή θα πατήσει σε δύο βάρκες όπως έκανε και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, με τους επιτελείς του κ. Κ. Καραμανλή τη μια να κάνουν αντιφατικές δηλώσεις και από την άλλη τα συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματος καθώς και οι βουλευτές να πρωτοστατούν στα μπλόκα.

Το βέβαιον είναι ότι ακόμη και αν λεκτικά η Ν.Δ. ταχθεί κατά των μπλόκων, στην ουσία θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις ενώ θα δείξει να ξεχνάει επιδεικτικά τις ευθύνες που έχει μια σημαντική μερίδα αγροτών γι’ αυτό το αδιέξοδο.

Η οικονομία όπως και η ακρίβεια, η οποία αναμένεται να πλήξει με αυξήσεις σε τρόφιμα, δίδακτρα και Ι.Χ., θα είναι η σημαία της πολιτικής του κόμματος τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Με δηλώσεις, ομιλίες, παρεμβάσεις και ενδεχόμενες επισκέψεις του προέδρου του κόμματος στην αγορά, η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να καρπωθεί πολιτικά τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών. Παράλληλα, το επιτελείο του κ. Γ. Σουφλιά επεξεργάζεται προτάσεις για το πάγωμα των τιμών ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να μην κατηγορηθεί και πάλι ότι ασκεί στείρα αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος εξακολουθεί να τρέχει και να μη φθάνει, ώστε να πείσει τα κομματικά στελέχη να συμβιβαστούν με την υποψηφιότητα Τζαννετάκου και να στρατευθούν δίπλα του. Για σήμερα το απόγευμα έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στον Πειραιά με τη συμμετοχή βουλευτών και παραγόντων της πόλης όπου θα παρουσιάσει τον υποψήφιο νομάρχη παρουσία της σημερινής νομάρχου Πειραιά κ. Μαίρης Τζανάκη.

Παράλληλα στη σύσκεψη των επικεφαλής των γραμματειών που έγινε χθες στη Ρηγίλλης υπό τον κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη εξετάστηκαν ένα ένα τα προβλήματα που υπάρχουν στις νομαρχίες και τους δήμους και εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές οι ψηφοφόροι και τοπικά στελέχη παρά τις αντιρρήσεις και τις πικρίες που έχουν σήμερα θα στρατευθούν αφού στις εκλογές θα δοθεί χαρακτήρας μετωπικής σύγκρουσης με το ΠΑΣΟΚ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “