Αμηχανία και νευρικότητα στη Ν.Δ.

Με νευρικότητα και αμηχανία υποδέχθηκαν στη Ρηγίλλης την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Φώφης Γεννηματά για την Υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά. Κομματικά στελέχη και βουλευτές κατηφείς σχολίαζαν ότι η «Χαριλάου Τρικούπη για μια ακόμη φορά κατάφερε να αιφνιδιάσει και να μετατρέψει σε σκληρό ντέρμπι ένα παιχνίδι που πριν από ένα μήνα έμοιαζε να είναι κερδισμένο από τη Ν.Δ.». Ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί στη Ρηγίλλης είναι η επίσημη κομματική δήλωση που έγινε διά στόματος Ρουσόπουλου και λέει: «Σ’ αυτές τις εκλογές θα χάσει το ΠΑΣΟΚ και θα κερδίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση». Μια δήλωση που χαρακτήριζαν άστοχη τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., πιστά την πάγια τακτική τους να φορτώνουν όλες τις λαθεμένες κινήσεις στον εκπρόσωπο Τύπου.

«Κομματική»

Έτσι αργά το απόγευμα ανέλαβαν να περάσουν τη… σωστή γραμμή ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και ο ίδιος ο υποψήφιος υπερνομάρχης κ. Γ. Τζαννετάκος. Αφού είπαν ότι η υποψηφιότητα της κ. Φώφης Γεννηματά εγγυάται έναν ευπρεπή προεκλογικό αγώνα, πρόσθεσαν ότι πρόκειται για καθαρά κομματική υποψηφιότητα. «Με ιδιαίτερη αβρότητα υποδέχομαι στην αναμέτρηση της Υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιώς τη Φώφη Γεννηματά. Προεξοφλώ την ευγενή άμιλλα μεταξύ μας. Η επιλογή όμως είναι εμφανώς κομματική», δήλωσε ο κ. Γ. Τζαννετάκος. Και πρόσθεσε: «Τεράστια προβλήματα του Λεκανοπεδίου για τα οποία αποκλειστικώς υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, είναι αδύνατον να αντιμετωπισθούν από πρόσωπα τα οποία αφενός μεν δεν σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αφετέρου δε, ταυτίζονται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική. Το μέλλον της Αττικής μάς καλεί όλους να υπηρετήσουμε τις αρχές της συναίνεσης και της συνεργασίας. Να υποστείλουμε τις κομματικές σημαίες».

Αλλά και η δήλωση του κ. Γ. Τζαννετάκου προκάλεσε πικρόχολα σχόλια και επικρίσεις βουλευτών της Ν.Δ «Ο Τζαννετάκος στη δήλωσή του έκανε δύο σημαντικά λάθη. Το πρώτο είναι η εκτίμησή του ότι ο υπερνομάρχης δεν πρέπει να ταυτίζεται με την κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να παραδέχεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει για μία τετραετία ακόμη στην εξουσία. Και το δεύτερο λάθος είναι ότι κατηγορεί τη συνυποψήφιά του πως δεν προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξεχνώντας ότι ο ίδιος προέρχεται από τη δημοσιογραφία».

Αντιδράσεις

Πάντως σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητα Τζαννετάκου εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. Πολλοί βουλευτές του Λεκανοπεδίου σπεύδουν να προεξοφλήσουν την ήττα του κόμματος στην Υπερνομαρχία και υποστηρίζουν πως κάθε ημέρα που περνάει το κλίμα γίνεται όλο και πιο βαρύ στις κομματικές οργάνωσης, ενώ με την Εκκλησία το χάσμα μοιάζει να είναι αγεφύρωτο. Οι ίδιοι βουλευτές εκτιμούν πως η κ. Φώφη Γεννηματά λόγω του μεγάλου ονόματος που φέρει αλλά και της συμπαθητικής πολιτικής παρουσίας της θα συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση έχει μεγαλύτερη δυνατότητα διείσδυσης στην Αριστερά από τον κ. Γ. Τζαννετάκο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “