Μετωπική Λαλιώτη - Τζαννετάκου

Με τον Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος είναι πάντα το κόκκινο πανί για στελέχη και ψηφοφόρους της Ν.Δ., διάλεξε να αντιπαρατεθεί ο Γιάννης Τζαννετάκος σε μια προσπάθεια να πείσει τη βάση του κόμματος που τον στηρίζει ότι είναι ο δικός της άνθρωπος.

Και πράγματι χθες πέτυχε τον στόχο του. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – επειδή λέει οι επιθέσεις που δέχθηκε ήταν προσωπικές – απάντησε και στήθηκε καβγάς… α λα παλιά. Έτριβε τα χέρια του ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, καθώς ο υποψήφιός τους έπαιρνε το δεξιό βάπτισμα του πυρός. Μόνο που το θαύμα φαίνεται πως θα κρατήσει μία ημέρα, αφού στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένοι να εγκλωβιστούν σε αντιπαράθεση με τον κ. Γ. Τζαννετάκο, η οποία θα ανεβάσει τις πεσμένες μετοχές του στον κόσμο της Ν.Δ. Για να δούμε…

Την ιδια ώρα – και ενώ οι βάσεις για την είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ έπεσαν κατακόρυφα – φως στο βάθος τού τούνελ βλέπουν στην κυβέρνηση για την άρση του αδιεξόδου στα Πανεπιστήμια, καθώς οι καθηγητές δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Τώρα μιλούν χωρίς χρονικούς περιορισμούς για διάλογο που θα στοχεύει στη βελτίωση των αποδοχών τους. Το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται ικανοποιημένο μ’ αυτή την εξέλιξη, ενώ και η Ν.Δ. απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά και δείχνει διατεθειμένη, σύμφωνα με τον κ. Γ. Σουφλιά, να τηρήσει υπεύθυνη στάση και να ενθαρρύνει την εξεύρεση λύσης. Έτσι όλες οι πλευρές τώρα αισιοδοξούν ότι δεν θα χαθεί και η επομένη εξεταστική περίοδος για τους φοιτητές.

Κατά τα άλλα, το νέο σύνθημα της κυβέρνησης είναι «φοροελαφρύνσεις ναι – παροχές όχι». Κι όταν λέμε φοροελαφρύνσεις, δεν θα είναι για όλους αλλά μόνο για χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και μικρούς επιχειρηματίες.

«Τρεχάτε να προλάβουμε το τραμ το τελευταίο» θα τραγουδούν και πάλι σε λίγο οι ξενύχτηδες. Χθες τοποθετήθηκαν οι πρώτες γραμμές και ο υπουργός κ. Χρ. Βερελής ευτυχής χαιρετά τους εργαζομένους. Θα ήταν ακόμη περισσότερο ευτυχής αν ήξερε και ποιον υφυπουργό ετοιμάζεται να του στείλει στο υπουργείο του ο Πρωθυπουργός

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “