Επιτυχίες, σχεδιασμούς, αποφάσεις

Μέχρι να πουν δόξα τω Θεώ στην κυβέρνηση αναφωνούν βοήθα Παναγιά. Και αυτή τη βοήθεια την έχουν ζητήσει τρεις φορές μέσα σε 45 ημέρες, και μάλιστα για τον ίδιο λόγο.

Φουσκώνει ο Κηφισός και μαζί με όλα τα άλλα απειλεί να συμπαρασύρει επιτυχίες, σχεδιασμούς, αποφάσεις και ρυθμίσεις στις οποίες έχει επενδύσει η κυβέρνηση την ανάκαμψή της. Και μπορεί η αυτοκριτική των κ.κ. Κ. Σκανδαλίδη και Χρ. Πρωτόπαπα καθώς και η καρατόμηση του γραμματέα της Υπηρεσίας Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης να έσωσαν τα προσχήματα, το πρόβλημα όμως παραμένει και απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων.

Και όπως ήταν αναμενόμενο οι πλημμύρες προκάλεσαν την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης και Ν.Δ., καθώς το κόμμα της Ρηγίλλης άδραξε την ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση με δηλώσεις αρμοδίων και αναρμοδίων στελεχών και βουλευτών της.

Στο μέτωπο της τρομοκρατίας, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη των κατηγορητηρίων των μελών της 17Ν. Εκατόν πενήντα επτά αξιόποινες πράξεις, που αντιστοιχούν σε 70 τρομοκρατικές ενέργειες, αποδίδει στον Σάββα Ξηρό ο εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος με το κατηγορητήριο που συνέταξε εναντίον του και ουσιαστικά περιλαμβάνει το σύνολο της δράσης της 17Ν από το 1986 έως τις 29 Ιουνίου 2002. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο βρίσκεται στην ουρά καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες και για νέες συλλήψεις στελέχους της οργάνωσης το οποίο βρίσκεται ήδη σε κλοιό.

Την ίδια ώρα νέα ένταση στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας παρ’ ολίγον να πυροδοτήσει η αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια και η απαλλαγή όσων επιθυμούν από το μάθημα των Θρησκευτικών. Το θέμα δεν πήρε έκταση χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του κ. Π. Ευθυμίου ο οποίος αγνόησε τον Δαφέρμο και διαβεβαίωσε την Ιεραρχία ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στη διδασκαλία του μαθήματος.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα που αφορούν σε χιλιάδες γονείς και παιδιά: Σε 4.300 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα εφαρμόζεται από φέτος το διευρυμένο ωράριο. Έτσι οι γονείς λύνουν σε ένα βαθμό το πρόβλημα της φύλαξης των 200.000 παιδιών που θα φοιτούν σε αυτά τα σχολεία μέχρι οι ίδιοι να επιστρέψουν από τη δουλειά στο σπίτι.

Αβρότητες και χαμόγελα ανάμεσα στους δύο μονομάχους για τον δήμο της Αθήνας κατά τη χθεσινή τους κοινή επίσκεψη στον Κ. Σκανδαλίδη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “