Τι σημαίνει η παράδοση Κουφοντίνα

«Γειά σας, είμαι ο Κουφοντίνας και θέλω να παραδοθώ». Μ’ αυτή τη φράση ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης κλείνοντας έτσι το πρώτο μεγάλο κεφάλαιο στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας.

Τώρα μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει με βεβαιότητα ότι η 17Ν βρίσκεται στον Κορυδαλλό, διότι ακόμη και αν παραμένουν κάποια μέλη ασύλληπτα η οργάνωση επιχειρησιακά έχει νεκρωθεί.

Και μπορεί η παράδοση Κουφοντίνα να κλείνει τον κύκλο των θερινών σεναρίων που τον ήθελαν από ταξιδιώτη στη Λατινική Αμερική μέχρι κρατούμενο των Αμερικανών πρακτόρων στην Αθήνα, ανοίγει όμως ένα άλλο κύκλο φημολογιών με πρωταγωνιστές τους ίδιους σεναριολόγους του ίδιου πολιτικού ιδεολογικού χώρου. Όσο για τη Ν.Δ., επισήμως, διά του κ. Θ. Ρουσόπουλου, χαρακτήρισε την παράδοση Κουφοντίνα μεγάλο βήμα στο θέμα της τρομοκρατίας. Φρόντισε ωστόσο – με προσεκτικές διατυπώσεις – να καλύψει τους βουλευτές και τους παράγοντες του κόμματος που επιδίδονται στην κατασκευή και διακίνηση των σεναρίων.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι τώρα το κουβάρι της τρομοκρατίας θα αρχίσει να ξετυλίγεται με γρηγορότερους ρυθμούς και σύντομα δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις, είτε περιφερειακών μελών της 17Ν είτε άλλων οργανώσεων.

Όσο για την κακοκαιρία και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας ενώ οι κάτοικοι της περιοχής του Κηφισού περιμένουν με κομμένη την ανάσα να περάσει και η σημερινή ημέρα καθώς από αύριο αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Κατά τα άλλα οι πολίτες ψηφίζουν μποϊκοτάζ. Σε έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό των «ΝΕΩΝ» το 86% των πολιτών ανταποκρίθηκε την Τρίτη στο κάλεσμα των καταναλωτικών οργανώσεων ενώ το 90% πιστεύει ότι πρέπει να συνεχισθούν αυτού του είδους οι κινητοποιήσεις.

Πλημμύρισαν χθες (και πάλι) οι δρόμοι της Αθήνας από τη βροχή και το χαλάζι. Ο Κηφισός… γλίτωσε – αλλά όχι και τα κανάλια: αυτά πλημμύρισαν από «κουφά» για τον Κουφοντίνα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “