... που απειλούν το κλίμα αισιοδοξίας

«Περνάμε τον κάβο άνετα», λένε τώρα στο ΠΑΣΟΚ και αισιοδοξούν ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών θα είναι καλύτερα από αυτά που περίμεναν στις αρχές του καλοκαιριού.

Στη χθεσινή σύσκεψη του επικοινωνιακού οργάνου της κυβέρνησης ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να κερδίσει έναν αριθμό νομαρχιών που έχασε οριακά στις προηγούμενες εκλογές, ενώ κρίθηκε ότι είναι πιθανή η νίκη της Φώφης Γεννηματά στην υπερνομαρχία, λόγω των αδυναμιών του υποψηφίου της Ν.Δ. κ. Γ. Τζαννετάκου.

Αισιόδοξοι είναι και στην Ρηγίλλης. Παρ’ ότι ο πήχυς έχει κατέβει, ο κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα των εκλογών, εκτιμά σίγουρα πως η Ν.Δ. θα κερδίσει περισσότερες από τις 27 νομαρχίες που έχει σήμερα, με την προϋπόθεση όλα τα κορυφαία στελέχη και οι βουλευτές να μπουν στη μάχη και να «οργώσουν» την επαρχία.

Παράλληλα η Ν.Δ. επιδίδεται στη Βουλή σε μπαράζ δηλώσεων και γραπτών κειμένων εναντίον της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει σύγκρουση υψηλών τόνων με το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, και ενώ οι ανατιμήσεις στα είδη τροφίμων συνεχίζονται, η κερδοσκοπία χτυπά τους φοιτητές της επαρχίας. Η αυξήσεις στη φοιτητική στέγη – γκαρσονιέρες και δυάρια δηλαδή – προσεγγίζει το 20%. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι ιαχές που ακούγονται στον Περσικό ανεβάζουν καθημερινά τις τιμές των καυσίμων – ήδη η τιμή του αργού ξεπέρασε τα 30 δολάρια το βαρέλι. Στη χώρα μας, η αύξηση στην τιμή της βενζίνης τις τελευταίες ημέρες φτάνει σε ορισμένα πρατήρια το 5%.

Όσο για τις εξελίξεις στην τρομοκρατία, οι διωκτικές αρχές παίρνουν τώρα δείγματα DNA όλων των μελών της 17Ν, ώστε να τα συγκρίνουν με τα ευρήματα στις γιάφκες. Παράλληλα η Αντιτρομοκρατική αναζητεί ένα ακόμη στέλεχος της γενιάς Γιωτόπουλου, οι χειρόγραφες σημειώσεις του οποίου βρέθηκαν στην Πάρνηθα και δεν έχουν σχέση με τον γραφικό χαρακτήρα των γνωστών – έως τώρα – μελών της οργάνωσης.

Έναν χρόνο μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Πολλοί έλεγαν τότε ότι ο κόσμος άλλαξε μετά τους χιλιάδες νεκρούς στην καρδιά της Αμερικής. Δυστυχώς, έναν χρόνο μετά, όλα δείχνουν πως τίποτα δεν άλλαξε. ΟΙ ΗΠΑ ετοιμάζονται (μετά το Αφγανιστάν) για νέο πόλεμο κατά του Ιράκ, που θα συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους εχθρούς των ΗΠΑ

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “