Βγαίνουν τα μαχαίρια στη Ρηγίλλης

Πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες, άρχισαν οι κλυδωνισμοί στη Ν.Δ. Κορυφαία στελέχη και επιτελείς της Ρηγίλλης συγκρούονται στο παρασκήνιο, φορτώνοντας ο ένας στον άλλον τα αλλεπάλληλα οργανωτικά και επικοινωνιακά λάθη που συνοδεύουν την υποψηφιότητα Τζαννετάκου. Σε αναβρασμό βρίσκεται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς πολλοί βουλευτές πνέουν τα μένεα εναντίον των συνεργατών του κ. Κ. Καραμανλή και προαναγγέλλουν δριμύτατη κριτική για την επομένη των εκλογών. Το σημαντικότερο πρόβλημα ωστόσο που καλείται να αντιμετωπίσει τώρα η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. είναι η άνοδος της ακροδεξιάς στις νομαρχιακές εκλογές μέσω του κ. Γ. Καρατζαφέρη. Οι δημοσκοπήσεις που δίνουν ποσοστό κοντά στο 10% στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, έχουν προκαλέσει πανικό στη Ρηγίλλης καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, αυτό το ποσοστό είναι κομμάτι της σκληρής βάσης της Ν.Δ. Ήδη βουλευτές αλλά και αρθρογράφοι εφημερίδων της παράταξης διαμηνύουν στον κ. Κ. Καραμανλή ότι πρέπει να διαπραγματευτεί με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, ώστε στον β’ γύρο να υπάρξει συνεργασία. Από την άλλη πλευρά όμως, άλλοι βουλευτές τονίζουν με έμφαση πως οποιοδήποτε παζάρι με την ακροδεξιά θα ήταν καταστροφικό, καθώς θα απομάκρυνε οριστικά τη Ν.Δ. από τον κεντρώο χώρο και θα ακύρωνε όλα τα μέχρι σήμερα ανοίγματα του κ. Κ. Καραμανλή προς την αριστερά.

Η αποτυχία

Πάντως, η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν η αποτυχία της προχθεσινής συγκέντρωσης στο Ψυχικό. Μέρες τώρα, η Ρηγίλλης διακήρυττε ότι αυτή η συγκέντρωση θα αποτελέσει την αφετηρία για τη συσπείρωση του κόμματος στη βάση και την ενότητα στην κορυφή. Έτσι, σχεδίαζαν να κινητοποιήσουν το κόμμα σε Αθήνα και Πειραιά και να μιλήσουν στην εκδήλωση οι κ.κ. Σουφλιάς και Μεϊμαράκης, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι πλέον είναι αρραγές το εσωτερικό μέτωπο στην κορυφή και δεν υπάρχουν διαφωνίες.

Τίποτε όμως από αυτά δεν συνέβη. Λίγες εκατοντάδες κομματικών στελεχών βρήκαν τον δρόμο για το Ψυχικό, σε μια συγκέντρωση χωρίς παλμό και πάθος. Οι λίγοι – περίπου τριάντα – κομματικοί νεολαίοι που είχαν συγκεντρωθεί κάτω από την εξέδρα σταμάτησαν γρήγορα να φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθήνας που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους και άρχισαν να εγκαταλείπουν τον χώρο από την αρχή της εκδήλωσης. Οι μόνοι που άντεξαν μέχρι το τέλος, ήταν οι υποψήφιοι του συνδυασμού και οι οικείοι τους, με αποτέλεσμα να περισσέψουν εδέσματα στον πλούσιο μπουφέ που είχαν προετοιμάσει οι συνεργάτες του κ. Βεζυργιάννη.

Όσο για την ενότητα στην κορυφή, ούτε αυτή επετεύχθη καθώς ο κ. Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος επρόκειτο να μιλήσει όπως και ο κ. Γ. Σουφλιάς, δεν ανέβηκε στο βήμα, αλλά αποχώρησε σύντομα από την εκδήλωση, δίνοντας τροφή σε συζητήσεις και σχόλια.

Επικρίσεις

Τα όσα συνέβησαν στο Ψυχικό προχθές το βράδυ ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Βουλευτές επέκριναν τους συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι στην υπόθεση Τζαννετάκου κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο: «Δεν φτάνει που έκαναν λαθεμένη επιλογή, δεν ξέρουν και να τη στηρίξουν. Πρώτα ανέδειξαν το θέμα με την Εκκλησία οι ίδιοι, με τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τους στην Αρχιεπισκοπή και τις πιέσεις στον κ. Χριστόδουλο να συναντηθεί με τον κ. Τζαννετάκο. Έπειτα έστησαν μια καμπάνια με… λάθος μήνυμα. Στη συνέχεια παρήγγειλαν δημοσκόπηση άσχετη με τον κ. Τζαννετάκο για να στηρίξουν την… καμπάνια και σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η αποτυχία της εκδήλωσης στο Ψυχικό».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “