Είχε προηγηθεί έντονο παζάρι

Αλλαγή πορείας αποφάσισε ο κ. Κ. Καραμανλής τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές και προανήγγειλε ότι σπάει τους δεσμούς του κόμματος με την ακροδεξιά.

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλησε να βάλει φρένο στους βουλευτές και τα στελέχη που τον πίεζαν να δεχθεί τους όρους του κ. Γ. Καρατζαφέρη για συνεργασία στις εθνικές εκλογές, προκειμένου η ακροδεξιά να στηρίξει τον κ. Γ. Τζαννετάκο στον β’ γύρο. Της απόφασης τού κ. Κ. Καραμανλή είχε προηγηθεί έντονο παζάρι με μεσολαβητές βουλευτές και στελέχη του κόμματος που καλούσαν τον κ. Γ. Καρατζαφέρη αρχικά να αποσυρθεί από την κούρσα και στη συνέχεια να στηρίξει άνευ όρων τον υποψήφιο της Ν.Δ. τη δεύτερη Κυριακή.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι περισσότεροι βουλευτές της Ν.Δ. προεξοφλούν την ήττα του κ. Γ. Τζαννετάκου. Άλλοι διαφωνούν με την τακτική του προέδρου του κόμματος να προχωρήσει σε σύγκρουση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη και άλλοι με ανακούφιση δηλώνουν ότι προτιμούν την ήττα στην Υπερνομαρχία από το παζάρι με την ακροδεξιά, το οποίο θα υπονομεύει την πορεία του κόμματος.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ ρίχνει το βάρος στους νομούς της περιφέρειας με περιοδείες στελεχών, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι στο Λεκανοπέδιο η μάχη έχει κριθεί.

Η είδηση της χθεσινής ημέρας βγήκε στις Βρυξέλλες. Με τη δημοσιοποίηση των εκθέσεων της Κομισιόν για τις υποψήφιες χώρες, η Λευκωσία πήρε το πράσινο φως να γίνει μέλος της Ένωσης, κάτι που θα οριστικοποιηθεί και στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το πρώτο μεγάλο βήμα στην επίλυση του Κυπριακού, εφόσον και η Τουρκία αντιληφθεί ότι η πορεία της προς την Ευρώπη είναι η μοναδική της διέξοδος.

Τα νέα είναι καλά και για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης, αυξάνονται τα αφορολόγητα όρια, όσοι εργαζόμενοι έχουν μόνον έναν εργοδότη δεν θα υποβάλουν φορολογικά δήλωση, ενώ καταργούνται σειρά τεκμηρίων που ταλαιπωρούσαν τους φορολογουμένους.

«Πελάαατες μου, και τα λεπτά έχουν αξία». Καμπάνια με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο αρχίζει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους καταναλωτές να μην υποτιμούν την αξία των υποδιαιρέσεων του ευρώ

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “