Εποίησε... την ανάγκη φιλοτιμία

Την ανάγκη φιλοτιμία εποίησε χθες ο κ. Κ. Καραμανλής, προαναγγέλλοντας ότι σπάει τους ιστορικούς δεσμούς τού κόμματος με την Ακροδεξιά. Και αυτό δεν επρόκειτο για ένα σχέδιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με χουντικούς και βασιλόφρονες το οποίο είχε επεξεργαστεί εδώ και καιρό και έθεσε τώρα σε εφαρμογή. Διότι αν αυτό συνέβαινε, δεν θα είχε δώσει τη στήριξή του σε αυτές τις εκλογές σε συνεργάτες και υπερασπιστές της χούντας. Οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφαση τέσσερις ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες, ώστε ν’ αποφύγει τις ασφυκτικές πιέσεις που επρόκειτο να δεχθεί την προσεχή Δευτέρα από βουλευτές και στελέχη του να προχωρήσει σε συμφωνία με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, ώστε να στηριχθεί ο κ. Γ. Τζαννετάκος στον β’ γύρο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εγκαίρως πρόβλεψε ότι αν ενέδιδε στις πιέσεις για ανοιχτή συνεργασία με την Ακροδεξιά, αυτή θα ήταν μια ενέργεια καταστρεπτική. Διότι και η νίκη του υποψηφίου του θα ήταν αβέβαιη και θα έχανε οριστικά τον λεγόμενο μεσαίο χώρο, τον οποίο επιχειρεί να προσεταιρισθεί τα τελευταία 5 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, όποιοι λόγοι και αν οδήγησαν τον κ. Κ. Καραμανλή στη χθεσινή αποκήρυξη του προέδρου του ΛΑΟΣ, ήταν μια σωστή κίνηση. Αρκεί να μην είναι πυροτέχνημα. Διότι όλοι θυμούνται ότι ο κ. Γ. Καρατζαφέρης δεν διεγράφη από τη Ν.Δ. για τις ιδεολογικές του θέσεις αλλά για την αήθη συμπεριφορά που επέδειξε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς τον τότε εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “