Έστειλαν μήνυμα

Νέο μήνυμα έστειλαν χθες στον κ. Κ. Καραμανλή οι βουλευτές του. Οι λαθεμένες επιλογές του κόμματος έδωσαν την ευκαιρία και κυρίως τη δυνατότητα σε πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας όχι μόνο να επιδείξουν την πραγματική ιδεολογική τους ταυτότητα αλλά να απαιτήσουν από την ηγεσία του κόμματος να επιστρέψει στα ασφαλή, κατά τη γνώμη τους, μονοπάτια της Δεξιάς.

Έπειτα απ’ αυτά, ο κ. Κ. Καραμανλής ίσως θα έχει αντιληφθεί ότι η ήττα στην υπερνομαρχία ήταν το μικρότερο από τα προβλήματα που κληρονόμησε η Ν.Δ. στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τη Ρηγίλλης είναι ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος αμφισβητούν πλέον ανοιχτά τη στρατηγική του ανοίγματος στον μεσαίο χώρο την οποία επί χρόνια επιχειρούσε να οικοδομήσει ο κ. Κ. Καραμανλής, διότι είχε πιστέψει – και σωστά – ότι αποτελεί μονόδρομο για τη νίκη του κόμματος στις εθνικές εκλογές.

Έτσι η Ν.Δ. δεν κινδυνεύει τώρα να χάσει μόνο τον μεσαίο χώρο. Κινδυνεύει επιπλέον, λόγω της σύγχυσης που έχει προκληθεί και με την υπόθεση Καρατζαφέρη, να μην πάρει ποτέ ξανά πίσω στο σύνολο ούτε τις ψήφους των σκληρών δεξιών που μέχρι σήμερα θεωρούσε δεδομένες και με αυτές ως βάση επιχειρούσε ανοίγματα προς τα Αριστερά.

Γιατί… ενός κακού μύρια έπονται.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “