Και σκληρή αντιπαράθεση για τα εξοπλιστικά

Συμβαίνουν κι αυτά. Στην Αθήνα να ομονοούν για ένα εθνικό θέμα και στην Άγκυρα να μην ξέρει η Δεξιά τι ποιεί η Αριστερά.

Για το Κυπριακό – φυσικά – ο λόγος και για την πλήρη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα γύρω από το τι – τελικά – θέλουν οι Τούρκοι να κάνουν με το σχέδιο Ανάν. Μόνο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιασέρ Γιακίς άλλαξε σε μία ημέρα στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με τον κ. Ντενκτάς, τέσσερις διαφορετικές απόψεις. Τώρα ακόμη και εκείνοι – οι πιο καχύποπτοι – που πριν από λίγες ημέρες πίστευαν ότι η πολυφωνία είναι ακόμη ένα δαιμόνιο σχέδιο της Άγκυρας με το οποίο επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, μιλούν για τουρκική Βαβέλ στο Κυπριακό. Και κανείς έτσι δεν μπορεί να ξέρει κατά πόσον οι τελευταίες πληροφορίες που φέρουν τον Ρ. Ντενκτάς να λέει ένα κατ’ αρχήν «ναι» στο σχέδιο, μέσα στα επόμενα 24ωρα, θα επαληθευτούν…

Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, ανήσυχη και από τα ήξεις αφήξεις των Ολλανδών εμφανίζεται αποφασισμένη να θέσει βέτο για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περίπτωση που κάποιος εταίρος μας επιχειρήσει να μπλοκάρει στην Κοπεγχάγη την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια στιγμή, σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αφορμή ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ για γιγαντιαίες παραγγελίες όπλων (ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ) για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας στο Αιγαίο. «Δεν αγοράζουμε τίποτε που δεν μας είναι απόλυτα αναγκαίο», δήλωσε μετά το ΚΥΣΕΑ ο κ. Σημίτης, ενώ η Ν.Δ. από την πλευρά της κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «αιχμάλωτη στις πιέσεις των οικονομικών συμφερόντων».

Κατά τα άλλα οι δημόσιες υπηρεσίες νίπτουν τας χείρας τους για 13 μωρά που μεγαλώνουν στους διαδρόμους δύο νοσοκομείων, οι αρμόδιοι παραδέχονται ότι οι Έλληνες αγρότες χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ενώ οι χρήστες του Ίντερνετ αυξάνονται ραγδαία χρόνο με τον χρόνο – η πλειονότητά τους 15χρονοι.

Η αγωνία όσων είχαν μείνει με άδεια ρεζερβουάρ κράτησε μόνο 24 ώρες. Οι βενζινοπώλες έλυσαν την απεργία τους ύστερα από πυροσβεστική παρέμβαση χθες αργά το απόγευμα του υπουργού Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “