Και οι Τούρκοι τον χαβά τους

«Θέλετε να σας υποβάλω δήλωση του νόμου 105 για να την ανασύρετε κάθε φορά που θα κάνετε αυτό το ερώτημα;». Μ’ αυτή την απάντηση έκλεισε οριστικά χθες ο Πρωθυπουργός το θέμα της διαδοχής του πριν από τις εκλογές, όταν ρωτήθηκε αν στην Κοπεγχάγη έδωσε το δαχτυλίδι στον Γιώργο Παπανδρέου.

Και επανέλαβε για μια ακόμη φορά κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2004. Η τρίτη διαβεβαίωση που έδωσε ο κ. Κ. Σημίτης ήταν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό τώρα όπως πολλοί ανέμεναν στο ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα ο κ. Σημίτης εμφανίστηκε σίγουρος – καθώς η επιτυχία της Κοπεγχάγης είναι ακόμη νωπή – ότι η Ελλάδα θα αλλάξει θεαματικά το 2003 και το 2004. Και όταν ρωτήθηκε για τα προβλήματα της καθημερινότητας είπε ότι το αίτημα των πολιτών για καλύτερη ζωή είναι δικαιολογημένο και σχολίασε: «Μα νομίζετε ότι εγώ ζω σε άλλο πλανήτη στον οποίο ασχολούμαι μόνο με το Κυπριακό;».

Και μια που ο λόγος για το Κυπριακό, το τουρκικό κατεστημένο παίρνει την υπόθεση στα χέρια του. Στηρίζει τον Ντενκτάς και αφήνει εκτεθειμένο τον Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε συναινετικός στην Κοπεγχάγη. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με μια ανακοίνωση-φωτιά δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την απόφαση των «15» για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ ισχύει η ελληνική παροιμία που λέει ο λύκος και αν εγέρασε…

Κατά τα άλλα παραμονές γιορτών ορισμένοι βιομήχανοι ειδών τροφίμων αποφάσισαν να προαναγγείλουν αυξήσεις για τις αρχές του έτους. Την ίδια στιγμή ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράκ στέλνοντας στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, οι οδηγοί 40.000 φορτηγών και βυτιοφόρων απειλούν να μπλοκάρουν την αγορά με απεργία τις παραμονές των Χριστουγέννων αν δεν λυθούν φορολογικά τους αιτήματα.

Ανατριχιαστικό θέαμα. Ολοκληρωτικά καλυμμένη από πετρέλαιο είναι αυτή η παραλία στο Ακρωτήρι Τουριπάν της Γαλικίας. Είναι το οδυνηρό αποτέλεσμα της διαρροής πετρελαίου από το «Πρεστίζ»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “