Προσπαθούν να συγκρατήσουν τους φιλοβασιλικούς βουλευτές της Ν.Δ.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ συγκρατήσει τους βασιλόφρονες βουλευτές να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον του ιδρυτή της παράταξης κατέβαλε χθες η ηγεσία της Ν.Δ. Μάταια όμως, γιατί οι φίλοι του έκπτωτου μονάρχη συνέχισαν να επικρίνουν τον Κ. Καραμανλή για τις αποκαλύψεις του.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Τη θέση του την έκανε γνωστή μέσω κύκλων του περιβάλλοντός του, οι οποίοι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός: «Τα ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος ­ τόνιζαν ­ έχουν ιδιαίτερη άξια για τους ιστορικούς. Για τους πολιτικούς έχουν άξια όταν μπορούν να οδηγήσουν σε χρήσιμες συμπεριφορές για την σημερινή δράση και σκέψη. Αλίμονο αν οι πολιτικοί τού σήμερα έχουν στραμμένο το βλέμμα στα γεγονότα του χθες. Η ανακίνηση του θέματος επιχειρείται από την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό από τα εσωτερικά προβλήματα». Με το σχόλιο αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήθελε να στείλει μήνυμα στους βασιλόφρονες ότι με τις δηλώσεις τους πέφτουν στην παγίδα των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων προσφέροντας χωρίς να το θέλουν βοήθεια στο ΠΑΣΟΚ.

Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε με δηλώσεις ο στενός φίλος του προέδρου της Ν.Δ. Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος τόνισε ότι όλα αυτά συνέβησαν πριν από 25 χρόνια και δεν είναι δυνατόν να επηρεάζουν την σημερινή πολιτική ζωή. Σε άλλο κλίμα ήταν όμως ο επίσης φίλος του Κ. Καραμανλή Α. Χειμάρρας, ο οποίος είπε ότι «κάποτε ο μεγάλος Καραμανλής έπρεπε να μιλήσει».

Πάντως, ο Α. Παπαδόγγονας επανήλθε χθες με νέες δηλώσεις κατηγορώντας και πάλι το περιβάλλον του ιδρυτή της παράταξης για τις αποκαλύψεις αυτές. Πρόσθεσε όμως ότι δεν κινδυνει η Ν.Δ. Σε άλλο κλίμα ήταν ο πρώην βουλευτής Αρ. Τσιπλάκος, ο οποίος δήλωσε ότι με τις αποκαλύψεις αυτές έχει ενοχληθεί ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του κόμματος. Οι φιλοβασιλικοί βουλευτές ­ όπως λένε ­ έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον έκπτωτο μονάρχη, ο οποίος τους είπε ότι θα μελετήσει λεπτομερώς τις αναφορές που γίνονται στο πρόσωπό του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και πιθανότητα τις προσεχείς ημέρες θα δώσει συνολική απάντηση. Οι ίδιοι βουλευτές ­ οι περισσότεροι από τους οποίους στήριξαν την υποψηφιότητα Καραμανλή ­ δεν σκοπεύουν, όπως τονίζουν, να δημιουργήσουν προβλήματα στον νέο πρόεδρο αυτή την περίοδο. Και προσθέτουν ότι η στάση τους στο μέλλον θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο ο Κ. Καραμανλής θα συμπεριφερθεί στους φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “