Γκρίνιες στη Ν.Δ.

Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Στέφανος Μάνος στη χθεσινή σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος υπό την προεδρία του κ. Κ. Καραμανλή. Η αφορμή ήταν δημοσιεύματα εφημερίδων που τον έφεραν να έχει δυσκολία στη συνεργασία του στα θέματα της Παιδείας με τον κ. Β. Κοντογιαννόπουλο.

ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΗΣΑΝ γύρω από το τραπέζι ο κ. Κ. Καραμανλής και τα κορυφαία στελέχη, ο κ. Στ. Μάνος πήρε το λόγο και με έντονο ύφος είπε: «Κάποιοι διαδίδουν ότι έχω προβλήματα στη συνεργασία μου με τον κ. Κοντογιανόπουλο. Αυτό είναι τόσο μεγάλη ανοησία που μόνο εγκέφαλοι από εδώ μέσα θα μπορούσαν να την έχουν πει».

Ο κ. Κ. Καραμανλής άκουσε προσεκτικά την καταγγελία του τομεάρχη του για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Χαμογέλασε μόνο και άλλαξε θέμα συζήτησης. Αλλά και ο κ. Στ. Μάνος, όπως λένε οι συνεργάτες του, σε αυτή την φάση δεν ήθελε να πει τίποτε περισσότερο. Προειδοποιεί όμως ότι εάν υπάρξουν και άλλες διαρροές πληροφοριών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε οι καταγγελίες του θα αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα. Αλλά και ο κ. Β. Κοντογιαννόπουλος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου για την Παιδεία, δήλωσε ότι «συμφωνεί με την απόφαση του κ. Κ. Καραμανλή να ορίσει τομεάρχες», με αποτέλεσμα ο ίδιος να αναφέρεται στον κ. Στ. Μάνο αφού εκείνος συντονίζει τους τομείς Παιδείας και Πολιτισμού.

Αίσθηση προκάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση και η τοποθέτηση της κ. Ντ. Μπακογιάννη η οποία είπε μήπως η Ν.Δ. πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή της να αποχωρήσουν από τις επιτροπές προμηθειών των υπουργείων οι βουλευτές της.

Με την πρότασή της διαφώνησαν αρκετά στελέχη, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Δ. Σιούφα ο οποίος της απάντησε ότι στις επιτροπές αυτές λαμβάνονται αποφάσεις για προμήθειες και έργα μικρού ύψους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Ν.Δ. να δίνει άλλοθι με την παρουσία των εκπροσώπων της στην κυβέρνηση και για τις μεγάλες προμήθειες χωρίς να έχει λόγο γι’ αυτές.

Η τομεάχης για θέματα ανάπτυξης της Ν.Δ. ζήτησε ακόμη καλύτερο συντονισμό στην επικοινωνία και προβολή της δραστηριότητας του κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα ρεπορτάζ για την Ν.Δ. παίζουν λίγο πριν από τον καιρό».

Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μ. Λιάπης και άφησε αιχμές εναντίον της για την συνάντησή της την περασμένη εβδομάδα με την κ. Β. Παπανδρέου. Κατά την άποψή του η συνάντηση αυτή βοήθησε την υπουργό Ανάπτυξης και την κ. Ντόρα Μπακογιάννη αλλά όχι και τη Ν.Δ.

Κατά τα άλλα ­ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος ­ στη συνεδρίαση δόθηκε έμφαση στα θέματα της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα καθώς και στις συνενώσεις δήμων και «στο χάος» που επικρατεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Τρία θέματα στα οποία επικεντρώνει αυτή την περίοδο την αντιπολιτευτική της τακτική η Ν.Δ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “