Επίθεση Σουφλιά στο περιβάλλον Καραμανλή

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της Ν.Δ. είχαν καθήσει στα έδρανα της αίθουσας της Γερουσίας περιμένοντας να ακούσουν την ομιλία του αρχηγού τους για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα στη Βουλή κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου. Ο κ. Κ. Καραμανλής χαιρετούσε και ήταν έτοιμος να πάρει το λόγο, όταν ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Γ. Σουφλιά, βουλευτής Πρέβεζας κ. Γ. Τρυφωνίδης, ζήτησε να μιλήσει εκτός διαδικασίας για ένα προσωπικό θέμα. «Η κεντρική διοίκηση του κόμματος δεν συνεργάζεται μαζί μου. Δεν μου κοινοποιούν αποφάσεις της Ρηγίλλης, ενώ περιοδεύουν στελέχη στην περιφέρειά μου χωρίς να ενημερώνομαι», είπε με έντονο ύφος, και πρόσθεσε: «Και σαν να μην έφθανε αυτό διορίστηκαν μέλη της εφορευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει τις εσωκομματικές εκλογές συνεργάτες πολιτευτή του νομού μου. Δεν είμαι μικροκομματικός μπακάλης, αλλά δεν δέχομαι να είμαι βουλευτής υπό απαγόρευση. Αυτά δεν τιμούν ούτε το κόμμα ούτε τον πρόεδρό του».

«ΒΡΕ, ΓΙΩΡΓΟ»…

Ο κ. Κ. Καραμανλής πρόλαβε να φωνάξει μόνο «βρε, Γιώργο», αλλά ο βουλευτής πήρε την καμπαρτίνα του και εγκατέλειψε εκνευρισμένος την αίθουσα. Ο κ. Γ. Κεφαλογιάννης, ενοχλημένος από τη στάση του βουλευτή, ζήτησε να επιληφθεί της υπόθεσης το πειθαρχικό του κόμματος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την ένταση, ανέβηκε στο βήμα και είπε ότι «τέτοιου είδους διαχωρισμοί δεν μπορεί να υπάρχουν στην Ν.Δ. και θα κοιτάξει με πολύ μεγάλη προσοχή το θέμα».

Πάντως, στελέχη της Ν.Δ. τόνιζαν ότι ο οργανωτικός τομέας του κόμματος έχει κάνει πολλά λάθη στην επιλογή προσώπων που στελεχώνουν τις τοπικές εφορευτικές επιτροπές και σύντομα θα εκδηλωθούν και άλλες αντιδράσεις βουλευτών.

«ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ»

Και ενώ στη Βουλή υπήρχε εκνευρισμός και ένταση, ο κ. Κ. Καραμανλής δέχθηκε δεύτερη επίθεση για την δραστηριότητα των επιτελών της Ρηγίλλης από τον ίδιο τον κ. Γ. Σουφλιά. Το γραφείο Τύπου του Θεσσαλού πολιτικού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε συνεργάτες του προέδρου του κόμματος για διαρροή ψεύτικων πληροφοριών ότι ο κ. Γ. Σουφλιάς δεν παραβρέθηκε στις συναντήσεις που είχε ο κ. Κ. Καραμανλής στη Λάρισα, αλλά μόνο στην ημερίδα που ακολούθησε: «Η αλήθεια είναι ­ αναφέρει η δήλωση ­ ότι κανείς δεν ενημέρωσε τον ίδιο αλλά ούτε τα γραφεία του στην Αθήνα και τη Λάρισα γι’ αυτές τις συναντήσεις. Οι αθλιότητες και οι μικροψυχίες δεν ωφελούν το κόμμα».

Πάντως στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Γ. Σουφλιάς κράτησε χαμηλούς τόνους και κάλεσε τον κ. Κ. Καραμανλή να προκαλέσει πολλές ονομαστικές ψηφοφορίες ώστε «ο κάθε ο βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο κ. Μ. Έβερτ ζήτησε η αντιπολίτευση που θα ασκήσει το κόμμα να είναι κάθετη, να σταθεί δίπλα στα προβλήματα του πολίτη αλλά να γίνει με τρόπο τέτοιο που να δώσει τη δυνατότητα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν διατάξεις του νομοσχεδίου.

«ΑΠΕΤΥΧΑΝ»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση, είπε ότι η πολιτική της έχει αποτύχει και κάλεσε βουλευτές και στελέχη να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Ετοιμότητα που δεν θα οδηγεί μόνο στην εκλογική νίκη. Ετοιμότητα που θα πείσει τους Έλληνες ότι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “