«Μπαστούνια» για όλους οι «άσοι» στον Πειραιά

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ τα δύσκολα στον Πειραιά. Δύσκολα είναι τα πράγματα για τον κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος θέλει σε κάθε περίπτωση να κερδίσει τον αγώνα μέσα στην έδρα του. Δύσκολα είναι για τον υποψήφιο κ. Χρ. Φωτίου, που έχει να παλέψει με τα κύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ μέχρι να φθάσει στην τελική ευθεία.

Ακόμη πιο δύσκολα είναι για τον κ. Σ. Λογοθέτη, που έμεινε μόνος και απειλεί με αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την Πέμπτη καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή για την κακοδιαχείριση στον Δήμο.

Όσο για τη Ν.Δ., όπου φτώχεια και γρίνια. Η τύχη τής χαμογέλασε μόνο μια φορά στη Ρηγίλλης, με τη νίκη του Ανδρέα Ανδριανόπουλου το 1986 και ύστερα την εγκατέλειψε.

«ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ»

Πριν από 7 μήνες στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής ο Στέλιος Λογοθέτης συνάντησε τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ. Γ. Πανταγιά: «Γιώργο, δείτε τι κάνατε, θα είναι κρίμα για σας να κατεβώ και να κερδίσω μόνος μου».

Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού περιορίστηκε να του απαντήσει μόνο «Στέλιο, είσαι υπερβολικός». Από τότε ο δήμαρχος Πειραιά εξήντλησε όλα τα περιθώρια να καταλήξει σε μια συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ.

Μάταιος κόπος όμως, αφού κανείς στη Χαρ. Τρικούπη δεν έδειξε πρόθυμος να συζητήσει ξανά την υποψηφιότητα Λογοθέτη. Χθες, ο κ. Στ. Λογοθέτης άστραψε και βρόντηξε κατά του Πρωθυπουργού. Κάλεσε τους δημοσιογράφους και κατηγόρησε τον κ. Κ. Σημίτη ότι επηρεαζόμενος από μια ομάδα του ΠΑΣΟΚ επέβαλε για υποψήφιο τον κ. Χρ. Φωτίου και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, ο Πειραιάς δεν ευτύχησε να έχει Πειραιώτη Πρωθυπουργό».

«ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ»

Χρήστος Φωτίου. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους
Ο κ. Χρ. Φωτίου επιθυμεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους σε αυτή την αναμέτρηση και σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να αναδείξει σε αντίπαλό του τον κ. Στ. Λογοθέτη. «Εάν επιμένει ο κ. Λογοθέτης να εκτεθεί ξανά, του εύχομαι καλή τύχη». Ο κ. Χρ. Φωτίου, μιλώντας στα «ΝΕΑ», εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη του στις εκλογές και τόνισε ότι επιθυμία του είναι «να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία όλων των πολιτικών χώρων». Ήδη έκανε την πρώτη επαφή του με στελέχη του Συνασπισμού στην πόλη και διαπίστωσε ότι το κλίμα είναι θετικό, τουλάχιστον για τον δεύτερο γύρο. Βέβαια αυτή την ώρα κυριαρχεί η άποψη για αυτόνομη κάθοδο του κόμματος με επικρατέστερο για υποψήφιο τον κ. Στ. Λεουτσάκο.

ΤΟ… ΚΑΡΟΤΟ

Πάντως ο Συνασπισμός έχει τα ίδια προβλήματα με το ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα Λογοθέτη, καθώς κάποια στελέχη και των δύο κομμάτων που συνεργάστηκαν πολύ στενά με τον σημερινό δήμαρχο αρνούνται να τον εγκαταλείψουν. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ελπίζει ωστόσο ότι μέσα στους προσεχείς μήνες θα βρει τον τρόπο να κόψει τον ομφάλιο λώρο αυτών των στελεχών με τον σημερινό δήμαρχο, χρησιμοποιώντας την κλασική μέθοδο ­ όπως χαρακτηριστικά λένε στη Χαριλάου Τρικούπη ­ του «καρότου και του μαστιγίου». Ένα ακόμη πρόβλημα είναι η επιθυμία του κ. Α. Ντεντιδάκη να είναι υποψήφιος. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι θα υπάρξει συμφωνία σύντομα με τον πρώην υπουργό.

«ΚΥΚΛΟΙ»…

Όσο για τη Ν.Δ., «η ζωή της κύκλους κάνει». Εδώ και οκτώ μήνες οι επιτελείς της Ρηγίλλης προσπαθούν να βρουν το πρόσωπο-έκπληξη που θα αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά καταλήγουν συνεχώς στο ίδιο σημείο. Η εξίσωση για τη Ν.Δ. στον Πειραιά είναι η εξής: Υπάρχει ο κ. Χ. Κεφάλας, ο οποίος είχε το επίσημο χρίσμα στις προηγούμενες εκλογές και ηττήθηκε. Αλλά θέλει να δοκιμάσει ξανά την τύχη του. Υπάρχει ο κ. Χ. Αγραπίδης, ο οποίος είχε εξασφαλίσει ως ανεξάρτητος ένα αξιοπρεπές ποσοστό και επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο. Και είναι σχεδόν πρόθυμοι να αποτελέσουν την λεγόμενη τρίτη λύση οι βουλευτές κ.κ. Π. Μελάς και Γ. Νεράτζης. Η εκτίμηση που υπάρχει στη Ρηγίλλης είναι ότι οι δύο τελευταίοι δεν μπορούν να συσπειρώσουν όλο το κόμμα και να πείσουν τους κ.κ. Κεφάλα και Αγραπίδη να εγκαταλείψουν τις φιλοδοξίες τους.

Το μόνο κόμμα που έχει λυμένα τα προβλήματά του από καιρό στον Πειραιά είναι το ΚΚΕ. Ψηφίζει σταθερά τον κ. Π. Σαλπέα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “