Χαϊδεμένα παιδιά οι ακροδεξιοί...

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν και σε τίποτα να εμποδίσει την πορεία του κόμματος προς τα εμπρός», προειδοποίησε από την Πάτρα ο κ. Κ. Καραμανλής.

ΚΑΙ οι συνεργάτες του έσπευσαν να διευκρινίσουν: «Από αυτή την προειδοποίηση δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε οι κύριοι Έβερτ και Μητσοτάκης».

Προφανώς τα επιτελικά στελέχη του προέδρου της Ν.Δ. δεν είπαν όλη την αλήθεια. Ξέχασαν αυτό που όλοι στη Ρηγίλλης θεωρούν αυτονόητο. Ότι δηλαδή κάθε φορά που εκτοξεύονται απειλές από την ηγεσία προς τους διαφωνούντες σίγουρα δεν αφορούν τους ακροδεξιούς και τους βασιλόφρονες, όπως συνέβαινε άλλωστε και επί ηγεσίας Έβερτ και Μητσοτάκη.

«ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ»

Ο κ. Κ. Καραμανλής μπορεί να εξοργίστηκε με τις απόψεις των κ.κ. Γ. Σουφλιά και Σ. Μάνου για τις ΔΕΚΟ, δεν ενοχλήθηκε όμως καθόλου όταν κ. Γ. Καρατζαφέρης… έκανε άνοιγμα στη Χρυσή Αυγή για προεκλογική και μετεκλογική συνεργασία. Μάλιστα πρότεινε ένα στέλεχος της ακροδεξιάς αυτής οργάνωσης να γίνει υφυπουργός όταν η Ν.Δ. αναλάβει την εξουσία.

Η ηγεσία της Ν.Δ. δεν διαπίστωσε επίσης να νοθεύεται η ιδεολογική καθαρότητα του κόμματος όταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία φιλοβασιλικές οργανώσεις και κάνει δηλώσεις υπέρ του έκπτωτου μονάρχη. Πολύ περισσότερο δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα για τον κ. Κ. Καραμανλή όταν περίπου 40 βουλευτές του ξεσπάθωσαν στη Βουλή κατά του Άρη Βελουχιώτη αλλά και όσων των αποκαλούν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Ο κ. Καραμανλής πριν από δύο ημέρες δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι πήρε εντολή να γυρίσει σελίδα και δεν θα επιτρέψει φαινόμενα εσωστρέφειας. Ξέχασε όμως ότι σιώπησε όταν η πρώτη επίθεση που δέχθηκε μετά την εκλογή του ήταν από τον κ. Απόστολο Ανδρεουλάκο, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή δεν τοποθέτησε εκπρόσωπο της ακροδεξιάς τάσης.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

Η Ν.Δ., η οποία διαρκώς προτάσσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, δεν ενοχλήθηκε επίσης όταν πλειάδα βουλευτών της τάχθηκαν κατά της Συνθήκης Σένγκεν.

Μάλιστα ο κ. Γ. Γιακουμάτος για να επιχειρηματολογήσει στη Βουλή κατά της «αντιχριστιανικής» συνθήκης, έφερε μια εικόνα της Παναγίας και ζήτησε από τον κ. Α. Κακλαμάνη να την κρεμάσει πίσω από την έδρα του.

Ο κ. Κ. Καραμανλής έκρυψε την ενόχλησή του ακόμη και όταν βουλευτές του χαρακτήρισαν πλαστογράφο της Ιστορίας τον θείο του και ιδρυτή της παράταξης κ. Κ. Καραμανλή για τα όσα ανέφερε στο αρχείο του εναντίον του έκπτωτου μονάρχη.

Κάθε φορά η ηγεσία της Ν.Δ. δικαιολογεί με τον ίδιο τρόπο τους ακραίους βουλευτές. «Τι να κάνουν, πρέπει να εκφράζουν τέτοιες θέσεις για να εξασφαλίζουν ψήφους από τη δεξαμενή των ακροδεξιών και των βασιλοφρόνων», λένε πάντα γελώντας οι επιτελείς της Ρηγίλλης. Παραλείπουν όμως να προσθέσουν ότι το κόμμα αφήνει πεδίο δράσης στους βουλευτές διότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου το 20% των ψηφοφόρων του κόμματος συμφωνούν με τις ακροδεξιές θέσεις ή βλέπουν με συμπάθεια ­ λίγο έως πολύ ­ τη μοναρχία. Αυτά τα ποσοστά ­ λένε στη Ρηγίλλης ­ θα υποχρεώνουν διαρκώς τον κάθε πρόεδρο αυτού του κόμματος να κάνει «στραβά μάτια» κάθε φορά που ακραίοι βουλευτές παρεκτρέπονται. «Δεν φοβόμαστε ­ λένε κορυφαία στελέχη της Ν. Δ ­ την ίδρυση ενός νέου κόμματος από την ακροδεξιά πτέρυγα. Αρκεί όμως η διαρροή ενός μικρού ποσοστού από αυτό το χώρο για να μας κλείσει οριστικά το δρόμο προς την εξουσία».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “