Γάμος με... 30.000 μπαλωθιές

Λίγο μετά τις 8 απόψε το βράδυ χιλιάδες μπαλωθιές θα ακουστούν στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ντόρα – Ισίδωρος. Γάμος με πανσέληνο στο γραφικό εκκλησάκι

Παλιοί φίλοι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οπλισμένοι σαν αστακοί ετοιμάζονται να πυροβολούν στον αέρα χωρίς σταματημό μόλις αντικρύσουν τους νεόνυμφους, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Ισίδωρο Κούβελο να βγαίνουν από την εκκλησία. Οι ίδιοι λένε με χιούμορ και… υπερβολή ότι «οι μπαλωθιές που θα πέσουν από την ώρα που θα τελειώσει το μυστήριο και μέχρι τα ξημερώματα θα ξεπεράσουν τις 30.000». Και όταν είπαμε σε έναν από τους φίλους του κ. Κ. Μητσοτάκη ότι είναι υπερβολικό το νούμερο που λέει, μάς απάντησε: «Μα, τόσες είναι οι σφαίρες που παραγγείλαμε την περασμένη εβδομάδα. Πρέπει να τις ξοδέψουμε». Η Ντόρα Μπακογιάννη διάλεξε να παντρευτεί μια μέρα με πανσέληνο, στο γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι, εκεί που βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων. Ένα σημείο από όπου καθρεφτίζονται όλα τα Χανιά.

ΣΕ «ΣΤΕΝΟ ΚΥΚΛΟ»

Ο γάμος, όπως λένε η νύφη και ο γαμπρός, θα γίνει σε «στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο», αλλά σχολιάζουν γελώντας: «Όταν λέμε στενό κύκλο στην οικογένεια Μητσοτάκη εννοούμε καμιά τριακοσαριά άτομα».

Η αρχική ιδέα ήταν να κληθούν στο γάμο μόνο τα μέλη των δύο οικογενειών. Μετρήθηκαν και βρέθηκαν περίπου 70 άτομα. Ύστερα είπαν να είναι και οι κοντινοί φίλοι και οι άμεσοι συνεργάτες και έφθασαν τους 180. Τόσες ήταν οι προσκλήσεις που είχαν δοθεί μέχρι πριν από 10 ημέρες. Στο τέλος προστέθηκαν 70 ακόμη προσκλήσεις για τους φίλους της οικογένειας στα Χανιά και οι καλεσμένοι έφθασαν τους 250. Κανείς δεν αμφιβάλει πάντως ότι αυτοί που τελικά θα παρακολουθήσουν το γάμο θα είναι περισσότεροι. Στο μυστήριο θα χοροστατήσει ο αρχηγός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κρήτης και ο ιερέας του ναού ο παπα-Μανώλης, ο οποίος χθες είχε την τιμητική του.

Μίλησε σχεδόν σε όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για τον τρόπο με τον οποίο θα τελεσθεί ο γάμος. Η Ντόρα Μπακογιάννη σκοπεύει να ακολουθήσει όλους τους κανόνες της παράδοσης. Σήμερα δεν θα βγει από το σπίτι, δεν θα συναντηθεί με τον γαμπρό και στην εκκλησία θα την συνοδεύσει μέχρι το κεφαλόσκαλο ο πατέρας της.

ΓΛΕΝΤΙ

Το βράδυ θα ακολουθήσει στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη τρικούβερτο γλέντι. Το μενού το οποίο επιμελείται προσωπικά η κ. Μαρίκα Μητσοτάκη περιλαμβάνει 50 ψητά αρνιά και… «του πουλιού το γάλα», όπως λένε οι φίλοι του ζευγαριού. Τουλάχιστον 40 δημοσιογράφοι, 20 τηλεοπτικά συνεργεία, μεταξύ των οποίων και του BBC, και πολλοί φωτορεπόρτερ θα καταγράψουν το γεγονός. Το ζευγάρι εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρξει μεγάλη δημοσιότητα και προβολή αυτής της κορυφαίας προσωπικής στιγμής.

Έτσι τα τηλεοπτικά συνεργεία θα βρίσκονται έξω από το προαύλιο του ναού. Μόνο το συνεργείο της ΕΡΤ θα μπει στην εκκλησία και θα καταγράψει 5 λεπτά από την τελετή, που θα είναι η στιγμή του αρραβώνος και όχι το «Ησαΐα χόρευε». Στη συνέχεια, όπως έχει συμφωνηθεί, θα μοιραστεί το υλικό σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα. Επίσης μέσα στην εκκλησία θα βρίσκεται μόνο ένας φωτορεπόρτερ, ο οποίος θα διανείμει φωτογραφίες σε όλα τα έντυπα.

ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ

Χθες ο πρώην πρωθυπουργός πήγε για μπάνιο μαζί με τον γαμπρό του Ισίδωρο στο Μαράθι. Εκεί, μιλώντας με τους δημοσιογράφους και πίνοντας τσικουδιά, είπε ότι είναι μια μεγάλη στιγμή για τον ίδιο και την οικογένειά του ο γάμος της Ντόρας. Στην παρέα ήταν οι βουλευτές Γ. Βουλγαράκης, Β. Μεϊμαράκης και Θ. Κασσίμης, καθώς και ο γνωστός σχεδιαστής μόδας κ. Μιχάλης Πολατώφ. Ο κ. Μ. Πολατώφ σχεδίασε το φόρεμα της νύφης. Θα είναι λιτό φόρεμα και όχι νυφικό χρώματος «ιβουάρ». Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ισίδωρος Κούβελος αποχαιρέτησαν χθες τη νύχτα την εργένικη ζωή με κοινό «μπάτσελορ» πάρτι στην παραλία. Το «μπιτς» πάρτι έγινε στο Μαράθι και οι περίπου 300 καλεσμένοι του ζευγαριού ξεφάντωσαν μέχρι τα ξημερώματα με άφθονη τσικουδιά και χορό.

Ο γαμπρός και η νύφη χόρεψαν μαζί με τους περισσότερους καλεσμένους τους ενώ ο Κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε όρθιος το χορό και σιγοτραγουδούσε. Οι μπαλωθιές όπως ήταν επόμενο έδωσαν και πήραν ιδιαίτερα τη στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη χόρεψε τσάμικο μαζί με την αδελφή του Παύλου Μπακογιάννη, Αναστασία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “