ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΟΔΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΕ... ΚΑΘΟΔΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Μέσα καλοκαιριού οι Αθηναίοι βρίσκονται με τις βαλίτσες ανά χείρας έτοιμοι για διακοπές και ακόμη δεν βρέθηκε το φάρμακο που θα επιτρέψει την ανάρρωση της Ολυμπιακής. Έτσι και χθες κράτησε καλά ο χορός της ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβάτες από τις πολύωρες καθυστερήσεις, που έφθασαν ακόμη και τις 7 ώρες, τις συγχωνεύσεις και τις ματαιώσεις πτήσεων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Ένταση, εκνευρισμός, φωνές και μικροεπεισόδια. Και όλα δείχνουν ότι τα βάσανα όσων σχεδιάζουν να «αποδράσουν» με τον εθνικό μας αερομεταφορέα δεν έχουν τελειωμό, αφού οι πιλότοι προειδοποιούν ότι θα επιμείνουν στις… αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Η Ολυμπιακή μπορεί να τραβάει την… κατηφόρα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τη μετοχή της Ιονικής η οποία χθες συνέχισε την ανοδική της πορεία. Όσο για την πώληση της εν λόγω Τράπεζας, θα γίνει τοις μετρητοίς. Αυτός είναι ο όρος που περιλαμβάνεται στην πρόσκληση της Εμπορικής για υποβολή προτάσεων της αγοράς του 51% των μετοχών της Ιονικής.

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί για την επιτυχία της πολιτικής στον χώρο των Τραπεζών, όχι όμως και για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, η αιμορραγία των οποίων συνεχίζεται. Διακόσια δισ. δραχμές κοστίζουν οι ανεξέλεγκτες δαπάνες υγείας! Ενώ την τελευταία δεκαετία οι δαπάνες υγείας αυξήθηκαν κατά 560%.

Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ πυρά ομαδόν εξαπέλυσαν ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας και πλειάδα άλλων στελεχών εναντίον του Μανώλη Δασκαλάκη, ο οποίος ζήτησε την ανατροπή του Κώστα Σημίτη. Πάντως σκέψεις για λήψη πειθαρχικών μέτρων δεν υπάρχουν, έτσι το θέμα μάλλον κλείνει εδώ. Εκτός και εάν το ανοίξει πάλι ο ίδιος ο Μ. Δασκαλάκης στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Η δήλωση του Θ. Τσουκάτου, πάντως, ήταν ενδεικτική των προθέσεων της ηγεσίας: «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε και μ’ αυτούς» είπε όταν ρωτήθηκε για τη δράση των διαφωνούντων.

Κατά τα άλλα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνονται οι εταίροι μας που πιέζουν να ματαιωθεί η εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Στον μακρύ κατάλογο προστέθηκε χθες και η Σουηδία. Όσο για τη Λευκωσία, αναζητεί λύση στο αδιέξοδο. Ο πρόεδρος Κληρίδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Μόσχα, ζήτησε και πήρε από τον Μπορίς Γιέλτσιν πλήρη κάλυψη για τις διπλωματικές κινήσεις που πρόκειται να κάνει η Κύπρος αυτή την περίοδο, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι οι Ρώσοι εγγυώνται τη μεταφορά των πυραύλων στο νησί…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “