Το στοίχημα Καραμανλή

Μόλις ο κ. Κ. Καραμανλής το πρωί της Κυριακής εμφανιστεί στο χώρο της Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί τα περίπτερα, τα χειροκροτήματα και το σύνθημα «Ήρθε η ώρα του Καραμανλή» θα ακουστούν δυνατά από τους συγκεντρωμένους οπαδούς της Ν.Δ. Το ίδιο θα επαναληφθεί σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του προέδρου της Ν.Δ. στη συμπρωτεύουσα, οι οποίες δεν είναι λίγες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ν.Δ. ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη αποφασισμένος να κλέψει την παράσταση. Θέλει να είναι καλύτερος από τον Πρωθυπουργό και στην κεντρική του ομιλία, αλλά και στη συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης. Θεωρώντας ότι το ισχυρό του όπλο είναι η ρητορική ικανότητα, θέλει να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο στόχος του είναι διπλός: Πρώτον, να ενισχυθεί εσωκομματικά και να κάνει ένεση αισιοδοξίας στους οπαδούς του. Και δεύτερον, θέλει να σύρει το άρμα του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Τα μαντάτα που φθάνουν καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη στη Ρηγίλλης δεν είναι ευχάριστα. Έπειτα από προσπάθειες περίπου 10 μηνών να βγει από το παιχνίδι ο κ. Ντ. Κοσμόπουλος και να μπει στη θέση «υποψήφιος-φαβορί», οι επιτελείς της Ν.Δ. δισπιστώνουν ότι βρίσκονται ξανά στο σημείο εκκίνησης. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα ο κ. Β. Παπαγεωργόπουλος δεν έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του κ. Θρ. Λαζαρίδη. Αντίθετα, υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει αδυναμία να συσπειρώσει τα στελέχη όλων των τάσεων του κόμματος στη συμπρωτεύουσα. Όπως ήταν επόμενο, έχει απέναντί του τους ανθρώπους του κ. Ντ. Κοσμόπουλου οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να συντριβεί στις εκλογές «ο εκλεκτός της Ρηγίλλης», όπως τον αποκαλούν. Παράλληλα ­ όπως επισημαίνουν ­ δεν έχει κατορθώσει να έχει την ενεργό στήριξη πολλών επώνυμων στελεχών της Ν.Δ. στη Μακεδονία, ενώ η πρώτη διαφημιστική του καμπάνια θεωρήθηκε αποτυχημένη από πολλούς στο κόμμα της Ν.Δ.. Ο κ. Κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του δεν κρύβουν τη μεγάλη ανησυχία τους για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Θεσσαλονίκη. Μια ήττα του κ. Κ. Καραμανλή μέσα στην έδρα του, δηλαδή την εκλογική του περιφέρεια, φοβούνται ότι θα ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για τον πρόεδρο του κόμματος στην πρώτη αναμέτρησή του με τον κ. Κ. Σημίτη.

Έτσι λοιπόν στη Ρηγίλλης επενδύουν πολλά στην τριήμερη επίσκεψη του κ. Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη. «Εκεί ­ λένε κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. ­ εάν ο πρόεδρος κερδίσει τις εντυπώσεις, αυτό θα είναι σύνθημα για συσπείρωση και κινητοποίηση όλων των στελεχών σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Θεσσαλονίκη» και καταλήγουν με νόημα: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένα προσωπικό στοίχημα του προέδρου το οποίο δεν μπορεί να χάσει».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “