Η Νατάσα τού έδωσε πόντους

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχτηκε στο γραφείο του τον Κώστα Καραμανλή, μετά τον γάμο του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Φανάρι, και αμέσως τον ρώτησε: «Μα, η κυρία Καραμανλή πού είναι; Δεν ήρθε;». Αιφνιδιασμένος ο πρόεδρος της Ν.Δ. του απάντησε: «Όχι, εδώ είναι, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά σκέφθηκα να μην είναι μαζί μου στη συνάντησή μας». «Καλά, τότε θα τη δω το βράδυ στη δεξίωση», απάντησε κοφτά ο Πατριάρχης.

Νατάσα Παζαΐτη. Δίπλα στον σύζυγό της σε δημόσιες εκδηλώσεις κλέβει την παράσταση

ΗΤΑΝ προφανές ότι ο μύθος της Νατάσας Παζαΐτη, της απλής και συμπαθητικής συζύγου, είχε φτάσει ώς το Φανάρι. Ένας μύθος πραγματικός που έχει συμβάλει, όπως λένε στη Ρηγίλλης, όσο τίποτε άλλο στη βελτίωση της εικόνας του προέδρου του κόμματος. Ένας στενός φίλος του Κ. Καραμανλή που μιλάει πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη σύζυγο του προέδρου λέει ότι «η Νατάσα αναβιώνει τον μύθο της Σταχτοπούτας και όχι άδικα. Είναι ένα κορίτσι που δεν κατάγεται από τζάκι, δεν είναι καλλονή και δεν έχει επιτηδευμένους τρόπους. Έφτασε όμως στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας με την απλότητα, τη μόρφωση, τον καλό χαρακτήρα και την πολύ συμπαθητική της εμφάνιση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει πολύ καλά τη συμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη τη σύζυγό του και από την ημέρα που παντρεύτηκαν την έχει πάντα δίπλα του, σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις. Και εκείνη κάθε φορά κλέβει την παράσταση. Με το χαμόγελο, τους καταδεκτικούς τρόπους και κυρίως με τον χορό. Τόσο ενθουσιασμένος είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ. με την αποδοχή που φαίνεται να έχει η σύζυγός του, ώστε τους τελευταίους δύο μήνες… όπου γάμος και χαρά ήταν παρών. Πρώτα στην Κοζάνη όπου χόρεψε μαζί με τη σύζυγό του. Μετά στη Σαμαρίνα όπου ξαναχόρεψαν. Ύστερα σε γλέντι Τσιγγάνων στην Πάτρα. Εκεί χόρεψε η Νατάσα μόνη. Οι Τσιγγάνοι τόσο ενθουσιάστηκαν με την παρουσία του προεδρικού ζεύγους στη χαρά τους που τους δώρισαν δύο εντυπωσιακά ρολόγια. «Είναι ευτελούς αξίας τα ρολόγια, αλλά έχουν πολύ αγάπη» είχε δηλώσει ο πρόεδρος του συλλόγου των Τσιγγάνων στην περιοχή. Η συνέχεια δόθηκε σε βάπτιση στο Ρέθυμνο όπου πάλι χόρεψε η Νατάσα. Υπήρξαν όμως και πολλές κοινωνικές εμφανίσεις χωρίς χορό: δεξίωση της Ντόρας Μπακογιάννη, δεξίωση του Γιώργου Αλογοσκούφη, δεξίωση προς τους βουλευτές του κόμματος στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιώς και ο γάμος του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Κωνσταντινούπολη. Πάντως φίλοι και αντίπαλοι του Κ. Καραμανλή λένε τώρα ότι καιρός να σταματήσει η κοσμική του δραστηριότητα διότι, όπως εξηγούν, «μέχρι σήμερα μπορεί να του βγήκε καλά, αλλά το πολύ το Κύριε ελέησον…».

Τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο Κ. Καραμανλής στο εξής θα πρέπει βεβαίως και να εμφανίζεται σχεδόν πάντα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, αλλά όχι σε χορούς και πανηγύρια. Αυτό να γίνεται με μέτρο. Ο Κ. Καραμανλής πρέπει ­ όπως επισημαίνουν ­ να αναδείξει το προφίλ του καλού οικογενειάρχη και παράλληλα του στιβαρού πολιτικού.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “