Συνεδρίαση για... γέλια

«Μαστίγωμα» στην κυβέρνηση για να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές προανήγγειλε ο κ. Κ. Καραμανλής, όταν καλούσε τους βουλευτές να ασκούν υπεύθυνη αντιπολίτευση αλλά με σκληρή κριτική εντός και εκτός Βουλής. Ενώ ο κ. Μ. Έβερτ ζήτησε να μελετηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με την «Άνοιξη» στις ευρωεκλογές.

ΟΛΑ αυτά συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που κατέληξε σε παρωδία, καθώς οι βουλευτές δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους και να συγκρατήσουν τα γέλια τους.

Χρόνια είχαν στη Ν.Δ. να γελάσουν με την καρδιά τους. Χρόνια είχαν να μπουν στη συνεδρίαση ενός Οργάνου και να μη στέκονται με την πλάτη στον τοίχο για να αποφύγουν τα μαχαιρώματα. Χθες ήταν μια άλλη μέρα για τη Ν.Δ.

Ήταν τόση η χαρά των βουλευτών, ώστε μετέτρεψαν επί τρεις ώρες σε… παιδική χαρά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Από την ώρα που μπήκαν στην αίθουσα μέχρι την ώρα που βγήκαν, ο ένας πείραζε τον άλλον και με δυσκολία σταμάτησαν τα γέλια για να υποδεχθούν όρθιοι και με παρατεταμένα χειροκροτήματα τον πρόεδρο του κόμματος. Μετά την υποδοχή του κ. Κ. Καραμανλή ήρθε η σειρά για απόδοση τιμών στους βουλευτές Τριαντάφυλλο Μπέλλο και Κώστα Ευμοιρίδη, οι οποίοι εξελέγησαν νομάρχες Φθιώτιδας και Δράμας. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος.

Έτσι προσφέρθηκε να χειροκροτηθεί στη θέση του ο Π. Ψωμιάδης. «Χειροκροτήστε εμένα παιδιά» φώναξε και οι συνάδελφοί του δεν του χάλασαν το χατίρι. Να τα χειροκροτήματα, να τα γέλια και να οι φωνές. «Γεια σου δήμαρχε» τού φώναζαν.

ΥΔΡΟΡΡΟΗ

Μετά την απόδοση τιμών ήρθε η ώρα για την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή. Τα χαμόγελα πάγωσαν για λίγο μέχρι που χτύπησε το κινητό του κ. Αχιλλέα Καραμανλή. Πήραν να τον ενημερώσουν για το καλοριφέρ: «Τι είπατε, υδρορρόη, ε;» ακούστηκε να λέει ο πρώην υπουργός και εκεί με το δίκιο τους πια οι βουλευτές ξαναγέλασαν με την ψυχή τους. Τελείωσε η ομιλία του προέδρου και άρχισε τού κ. Μ. Έβερτ.

Η Φάνη Πετραλιά μιλούσε δυνατά στον Προκόπη Παυλόπουλο περιγράφοντάς του μια εύθυμη ιστορία. Ο Μιλτιάδης Έβερτ νόμιζε ότι μιλούσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης που καθόταν δίπλα στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον επέπληξε: «Έτσι είναι τα πράγματα κ. Κεφαλογιάννη» τού είπε και εκείνος απολογήθηκε: «Όχι, όχι, δεν ήμουν εγώ, δεν μιλάω εγώ» απολογήθηκε εκείνος, προκαλώντας νέο κύκλο γέλιων.

ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ

Το… κακό δεν σταμάτησε εκεί. Μόλις ήρθε η σειρά του υπευθύνου εκλογικού αγώνα Άγγελου Μπρατάκου να ανέβει στο βήμα, οι βουλευτές φώναζαν εν χορώ: «Γεια σου στρατηγέ». Και εκείνος απάντησε: «Εγώ δεν είμαι στρατηγός, είμαι επιλοχίας. Στρατηγός είναι ο πρόεδρος».

Μέσα στο ίδιο κλίμα γενικής ευφορίας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση και μετά οι βουλευτές συνέχισαν τη διασκέδαση και τα πειράγματα στο καφενείο της Βουλής.

Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Επί της ουσίας τώρα ο κ. Κ. Καραμανλής στην ομιλία του, που ικανοποίησε όλες τις πτέρυγες, επανέλαβε ότι η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα και όποτε και αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσει. Κάλεσε τους βουλευτές να ασκούν συστηματική και υπεύθυνη αντιπολίτευση και τόνισε: «Να ασκούμε αυστηρή κριτική. Όχι όμως προς την κατεύθυνση να τραβάμε την κυβέρνηση στο παρελθόν. Να τη σπρώξουμε να πάει γρήγορα μπροστά. Εμείς δεν τους είπαμε ποτέ μην κάνετε διαρθρωτικές αλλαγές. Τους μαστιγώνουμε και είναι ευθύνη μας να το κάνουμε αυτό».

Ο κ. Κ. Καραμανλής επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται για εσωκομματικούς λόγους τον εθνικό στόχο που είναι η ένταξή μας στην ΟΝΕ.

ΜΕ «ΑΝΟΙΞΗ»

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Μ. Έβερτ στη συνεργασία της Ν.Δ. με την «Άνοιξη»: «Από τα αποτελέσματα των εκλογών ­ είπε ­ αποδεικνύεται ότι όπου υπήρξε συνεργασία με την ΠΟΛ.ΑΝ. υπήρξαν θετικότερα ακόμη αποτελέσματα. Συνεπώς θα πρέπει να τύχει μελέτης το ενδεχόμενο συνεργασίας και στις ευρωεκλογές».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “