Σκούπα στο χάος για χάρη του ΛΑΟΣ

Τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής έχουν ξεχειλίσει. Περίπου2.000 λαθρομετανάστες στοιβάζονται στα υπόγεια σε άθλιες συνθήκες και πάνω από 90.000 βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Καθώς οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν κατάφεραν- τόσα χρόνια τώρα- να οργανώσουν κέντρα υποδοχής στην Αττική, τρέχουν τώρα και δεν φτάνουν για να μαζέψουν το ξέφραγο αμπέλι. Η παλιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο που ήταν η πρώτη επιλογή δεν έχει προχωρήσει, καθώς η περιοχή θεωρείται δασική και το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν δίνει το πράσινο φως. Τώρα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να επιλέξει μερικά από τα 11 στρατόπεδα που προσφέρει σ΄ όλη τη χώρα το υπουργείο Άμυνας. ΠΑΝΤΩΣ οι… σκούπες έχουν πάρει φωτιά και η σαρωτική επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους πριν από τις ευρωεκλογές. Το σχέδιο της Αστυνομίας ήταν έτοιμο από τότε, αλλά υπήρχε φόβος να προκληθεί αναταραχή λίγο πριν από τις κάλπες. Η άνοδος του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές έδωσε γραμμή στην κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ πάντως έδωσε έμφαση στο θέμα των μεταναστών που έρχονται παράνομα στη χώρα μας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει την πλήρη ευθύνη γι΄ αυτή την ακραία και ανέλεγκτη κατάσταση. Και κατέθεσε 8 προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΟΣΟ ΓΙΑ τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, συνεχίζει το σφυροκόπημα στη Ν.Δ. Χθες χαρακτήρισε την κυβέρνηση λιπόθυμο συγγενή που χρειάζεται χαστούκια να συνέλθει. Ο Βαγγέλης Αντώναρος αντέδρασε ξανά και ο οικογενειακός καβγάς κατέγραψε ένα ακόμη εντυπωσιακό επεισόδιο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ, ο Ταγίπ Ερντογάν ζητεί ανταλλάγματα για την εκπαίδευση της μειονότητας και την εκλογή του μουφτή στη Θράκη για να δώσει πράσινο φως για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας, που μίλησε για την υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “