Eνώ τα 'καναν θάλασσα στις εξετάσεις

Καμία έκπληξη δεν κρύβουν πλέον τα όσα λένε οι αξιωματούχοι της Άγκυρας.

Χθες ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με απόλυτη φυσικότητα δήλωσε ότι τα πολεμικά αεροπλάνα που κινούνται στο FIR Αθηνών δεν έχουν καμία υποχρέωση να καταθέτουν σχέδια πτήσης.«H Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη στάση που τηρεί στο Αιγαίο και να αρκεστεί στην τήρηση των υποχρεώσεών της», κατέληξε. Και να σκεφτείτε πως όλα αυτά συμβαίνουν σε μια στιγμή που η Άγκυρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε την Ελλάδα για την ευρωπαϊκή της προοπτική.

ΠΑΝΤΩΣ οι νέες δυσκολίες στις σχέσεις των δύο χωρών δεν φαίνεται να επηρεάζουν την επιχειρηματική δράση της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία. Ο κ. T. Αράπογλου εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην πολύκροτη εξαγορά της τουρκικής τράπεζας, παρ’ ότι μαζεύονται πυκνά σύννεφα πάνω από αυτή τη συνεργασία. Ακόμη και ο κ. Γ. Αλογοσκούφης παίρνει αποστάσεις από τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της διοίκησης της Τράπεζας. Ο υπουργός Οικονομίας ωστόσο διευκολύνει τον κ. T. Αράπογλου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής με την απόφασή του να εξαιρέσει τα ασφαλιστικά ταμεία από αυτή χαρακτηρίζοντάς την κίνηση ρίσκου για τα Ταμεία. Έπειτα από αυτό οι άνθρωποι της αγοράς υποστηρίζουν ότι ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

TO ΘΕΜΑ της ημέρας ωστόσο είναι η ψυχική ταλαιπωρία και η αγωνία των μαθητών που εξετάστηκαν χθες στα Μαθηματικά. Δεν φτάνει που τα θέματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα, ήρθαν και οι διευκρινίσεις και επέτειναν τη σύγχυση στα εξεταστικά κεντρα. Το χειρότερο είναι ότι από φέτος ένα κακό γραπτό μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά αφού ισχύει ότι πρέπει ο υποψήφιος να έχει 10 μέσο όρο για να περάσει σε κάποια Σχολή.

KATA αλλα μια ακόμη προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης κατέληξε χωρίς περιεχόμενο. Οι 1.600 μητέρες με τρία παιδιά αντί να εξισωθούν με τους άλλους πολύτεκνους, όπως περίμεναν μετά τις δεσμεύσεις της N.Δ. τον Μάρτιο του 2004, τελικά θα πάρουν ένα φιλοδώρημα 2.000 ευρώ το οποίο θα αρχίσει να καταβάλλεται την 1η Ιουνίου. Αυτό ήταν όλο κι όλο…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχεται την τρόικα της ευρωπαϊκής ηγεσίας (Βόλφγκανγκ Σιούσελ, Ζοζέ Μπαρόζο και Χαβιέρ Σολάνα) στο Σότσι της Μαύρης θάλασσας, όπου θα διεξαχθούν κρίσιμες συνομιλίες για τη διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας σχετικά με τη διανομή ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “