Σε 20' έφυγε ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Η έξοδος του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου από την κυβέρνηση ήταν επεισοδιακή και κράτησε 10 ημέρες. Ξεκίνησε με τη δήλωσή του ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική και κατέληξε σε έναν έντονο διάλογο – 20 μόλις λεπτών – με τον Κώστα Σημίτη.

Ο Πρωθυπουργός, όπως φάνηκε, ήταν έτοιμος να δείξει την… πόρτα στον κ. Α. Παπαδόπουλο και να μην ακούσει λέξη από τα παράπονά του για υπονόμευση του έργου του από στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Υγείας, ωστόσο, δεν έλυσε και τα προβλήματα. Η υπουργοποίηση του 74χρονου καθηγητή Κ. Στεφανή προκαλεί αντιδράσεις, αλλά και ερωτήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την τύχη της μεταρρύθμισης.

Στην Ρηγίλλης αρχικά αιφνιδιάστηκαν, όπως άλλωστε και στην Χαριλάου Τρικούπη, όταν άκουσαν το όνομα του νέου υπουργού. Λίγο αργότερα, όμως, εμφανίζονταν ικανοποιημένοι διότι, όπως υποστήριζαν, η υπουργοποίηση του κ. Κ. Στεφανή ήταν λύση ανάγκης για τον Πρωθυπουργό, ενώ στοιχημάτιζαν ότι ο κ. Κ. Σημίτης προηγουμένως είχε εισπράξει την άρνηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Υγείας. Και αυτό το στοίχημα όμως το έχασε η Ρηγίλλης, αφού ο Πρωθυπουργός, για άλλους λόγους, δεν πρότεινε το υπουργείο σε κανένα κομματικό στέλεχος.

Όσο για τον κ. Κ. Καραμανλή από χθες απολαμβάνει το αξίωμα του αντιπροέδρου της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης και μάλιστα μιλώντας προς τους κεντροδεξιούς ηγέτες εξέφρασε την ευχή να τους υποδεχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ως πρωθυπουργός Ελλάδος. Και ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής δίνει μάχη στην Ουάσιγκτον για μια φωτογραφία δίπλα στον πρόεδρο Μπους, στην Αθήνα τα γνωστά φρουτάκια δίχασαν το κόμμα του στη Βουλή. Μάλιστα ο κ. Μ. Έβερτ εξεμάνη όταν άκουσε τον εισηγητή της Ν.Δ. Αδάμ Ρεγκούζα να επικρίνει την κυβέρνηση για τη συνολική απαγόρευση των φρουτακιών.

Τέλος στο μακρινό Γουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας, ο Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος μίλησε για λαούς που βρίσκονται σε «απόγνωση» και αναφέρθηκε σε κακές πολιτικές καταστάσεις που πολλές φορές «οπλίζουν» τα χέρια των τρομοκρατών.

Και τώρα, τα καλά νέα. Παρά την γκρίνια για την πορεία της Οικονομίας, ο πληθωρισμός πήρε πάλι την κατιούσα. Σχεδόν μία μονάδα έπεσε σε έναν μήνα και έφθασε στο 3,4%. Στην αγορά, ωστόσο, εξακολουθεί η έλλειψη ρευστού να είναι μεγάλη και οι έμποροι έχουν μπει στη μάχη των προσφορών. Πιστώσεις που φθάνουν μέχρι το 2004, άτοκες δόσεις και δωρεάν προσφορές είναι μερικά από τα όπλα των επιχειρήσεων για την προσέλκυση πελατών.

Υπολοχαγός Άλκηστις. Ο υπουργός Άμυνας κάλεσε στα… όπλα την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Δημήτρη Πιατά και δεκάδες άλλους καλλιτέχνες για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι στο στράτευμα. Το σύνθημα είναι «Με όπλο τον πολιτισμό»…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “