«Εκκαθαρίσεις» για θέματα ουσίας

ΚΑΚΩΣ οργίζεται ο κ. Καραμανλής με τα καμώματα βουλευτών του. Ακόμη και εάν δεν γνώριζε τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που παρέλαβε, εγκαίρως τον είχαν προειδοποιήσει όσοι ήξεραν πρόσωπα και πράγματα για το τι συμβαίνει. Αλλά ακόμη και εάν δεν πίστευε όσα του έλεγαν, είχε δείγμα γραφής πολύ νωρίς, όταν έβλεπε και άκουγε βουλευτές να προκαλούν ανοιχτά τους θεσμούς, να στηρίζουν τη βασιλεία και να απευθύνουν ανοιχτές προτάσεις για συνεργασία στη «Χρυσή Αυγή».
Κακώς αιφνιδιάστηκε και ο κ. Μ. Έβερτ τόσο με την αξιοθρήνητη στάση του Κώστα Καραμαμηνά όσο και με τους Γεράσιμο Γιακουμάτο και Βαρσάμη Γιοβανούδα. Εκείνος γνώριζε όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τις πέτρες σ’ αυτό το κόμμα και όμως τους συμπεριέλαβε στις λίστες που κατήρτισε.

Κακώς διαμαρτύρεται ο κ. Κ. Μητσοτάκης και αφήνει αιχμές για τη επιείκεια που επιδεικνύει η σημερινή ηγεσία. Αρκετούς από τους βουλευτές που σήμερα βρίσκει ότι είναι θλιβεροί και απαράδεκτοι, τους εξέθρεψε όταν ήταν παντοδύναμος και τους έδωσε θέσεις και αξιώματα.

Τώρα, πρώην και νυν ας μην ρίχνουν την ευθύνη ο ένας τον άλλον· ας αποφασίσουν επιτέλους, έστω με καθυστέρηση, να προχωρήσουν σε «μαζικές εκκαθαρίσεις» για θέματα ουσίας και όχι σε διαγραφές για λόγους δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “