Ν.Δ.: Σ' όλη τη χώρα για ... ενέσεις αισιοδοξίας

Ενέσεις αισιοδοξίας ετοιμάζεται να κάνει ο Κ. Καραμανλής, σε στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος, με τις περιοδείες του σ’ όλη τη χώρα, τις οποίες αρχίζει το Σαββατοκύριακο. Ταυτόχρονα εμφανίζεται αποφασισμένος προς το παρόν να μη δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με την Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα των πρόωρων εκλογών.

«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ν.Δ. θα περιοδεύσει στην περιφέρεια με τον αέρα του νικητή» λένε οι συνεργάτες του και εξηγούν ότι αυτή τη δυνατότητα του την παρέχουν οι δημοσκοπήσεις, που δίνουν προβάδισμα στο κόμμα του τουλάχιστον 5 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά και η κακή εικόνα που κατά την άποψή τους εμφανίζει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο. Στις ομιλίες του θα καλεί σε συστράτευση στελέχη και ψηφοφόρους της Ν.Δ. και θα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Παράλληλα θα επιχειρεί να πείσει τη βάση της Ν.Δ. ότι οι εσωκομματικές συγκρούσεις αποτελούν παρελθόν και ότι η κίνησή του να διαγράψει τους έξι βουλευτές έχει δικαιωθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν επιθυμεί αυτή την ώρα να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με την Ντ. Μπακογιάννη, αν και οι σχέσεις τους βρίσκονται σε κακό σημείο. Βουλευτές της Ν.Δ. αποδίδουν τον «καβγά» στη συνεδρίαση των τομεαρχών σε λαθεμένη τακτική του προέδρου της Ν.Δ. Επιτελικό στέλεχος της Ρηγίλλης επισημαίνει ότι «ο κ. Καραμανλής δεν υπολόγισε ότι η ανοιχτή στήριξη που παρείχε στον εκπρόσωπό του εντός του οργάνου θα έπαιρνε τέτοια έκταση στα ΜΜΕ». Το ίδιο στέλεχος εκτιμά ότι στόχος του Κ. Καραμανλή είναι να περιορίσει τη δράση στην κ. Ντ. Μπακογιάννη και της αποκλείσει τη δυνατότητα να είναι ο άλλος ηγετικός πόλος. Αυτό όμως θέλει να γίνει σταδιακά και με προσεκτικές κινήσεις και όχι μέσα από δημόσια αντιπαράθεση.

Αλλά και η πρώην υπουργός δεν επιθυμεί αυτή την ώρα σύγκρουση με την ηγεσία, αφού πρόθεσή της είναι να μην εγκαταλείψει το κόμμα αλλά να δώσει τη μάχη στις εθνικές εκλογές και να ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία της στην Α’ Αθηνών.

Παρά τις προθέσεις και των δύο να αποφευχθεί αυτή την ώρα αντιπαράθεση, στην υπόθεση δόθηκε συνέχεια το Σαββατοκύριακο. Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, από την Αχαΐα, όπου μετέβη για να δώσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της ιδιαίτερης πατρίδας του, επέκρινε και πάλι την Ντ. Μπακογιάννη για την άποψή της ότι Ν.Δ. πρέπει να ζητήσει πρόωρες εκλογές και επανέλαβε ότι γίνεται αναξιόπιστος όποιος ζητεί συνεχώς προσφυγή στις κάλπες.

Με τη στάση που τηρεί ο εκπρόσωπος διαφωνούν δημοσίως και κατ’ ιδίαν και στελέχη προσκείμενα στον Κ. Καραμανλή. Είναι ενδεικτική η άποψη του Γ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διαφώνησε με τη θέση της πρώην υπουργού για πρόωρες εκλογές, αλλά επισήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που ένα κορυφαίο στέλεχος διατυπώνει μιαν άποψη πρέπει να δέχεται απάντηση.

Στο θέμα παρενέβη και ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε πριν από το Πάσχα να μιλήσει για εσωκομματικά θέματα και συμφώνησε εμμέσως πλην σαφώς με την άποψη της Ντ. Μπακογιάννη. Όταν ρωτήθηκε εάν η Ν.Δ. πρέπει να ζητήσει πρόωρες εκλογές, απάντησε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο κ. Σημίτης με την εμφάνισή του απογοήτευσε πλήρως. Επιβεβαίωσε δυστυχώς ότι δεν είναι σε θέση να χειρισθεί τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “