Η Ν.Δ. ανεβαίνει σ' ένα ποδήλατο

ΑΦΗΣΕ την μπάλα και έπιασε το ποδήλατο ο κ. Κ. Καραμανλής. Αμέσως μόλις στάθηκε στα πόδια του από την περιπέτεια που είχε μετά την τελευταία εξόρμησή του στο γήπεδο κάλεσε τους βουλευτές του να πάρουν μέρος μαζί του σε αγώνα ποδηλασίας. Όλοι οι βουλευτές βρήκαν χθες το πρωί στη θυρίδα τους στη Βουλή την πρόσκληση του Πολιτικού Σχεδιασμού, τα στελέχη του οποίου εμπνεύστηκαν το επικοινωνιακό «τρικ» του αγώνα ποδηλασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για να τιμήσει μ’ αυτόν τον τρόπο το κόμμα την Ημέρα του Περιβάλλοντος, που είναι η 5η Ιουνίου. Πολλοί στην αρχή νόμισαν ότι πρόκειται για πλάκα που έστησε κάποιος συνάδελφός τους, αλλά και όταν διαπίστωσαν ότι ήταν επίσημη κομματική πρόσκληση τα αστεία έδωσαν και πήραν. Ο Μιλτιάδης Έβερτ πληροφορήθηκε την ποδηλατική εξόρμηση την ώρα που πήγαινε στο γραφείο του στην οδό Ρηγίλλης και μιλώντας σε ένα κορυφαίο στέλεχος είπε γελώντας: «Εγώ δεν θέλω ποδήλατο, θέλω να έρθω με πατίνι».

ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ

Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης έσπευσε να δώσει πολιτική διάσταση στην ποδηλατοδρομία. «Εμένα η ζωή μου έχει γίνει ποδήλατο στην πολιτική. Σαν τον Βέγγο τρέχω. Άλλων πρέπει να γίνει η ζωή ποδήλατο για να κερδίσουμε τις εκλογές». Το ίδιο έπραξε και η συνάδελφός του κ. Παρθένα Φουντουκίδου: «Και με ποδήλατο θα φθάσουμε με την Ν.Δ. στην εξουσία», δήλωσε φανερά χαρούμενη. Στην πολιτική προσέγγιση της ποδηλατοδρομίας δεν τους ακολούθησε ο κ. Γ. Γιακουμάτος. «Όποιος σκέφθηκε να γίνει αυτό, το έκανε για να εκθέσει τον Έβερτ και την Ντόρα», έλεγε στο καφενείο της Βουλής. Το ραντεβού των βουλευτών είναι στις 11 το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου έξω από τα γραφεία της Ρηγίλλης. Όσοι δεν διαθέτουν ποδήλατα πρέπει να το δηλώσουν και το κόμμα θα μεριμνήσει για το θέμα. Στη συνέχεια θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με επικεφαλής τον κ. Κ. Καραμανλή. Αδιάφορος εμφανίστηκε ο κ. Γιώργος Τζιτζικώστας. «Και πού τα βρήκαν όλοι τα ποδήλατα;», ρώτησε τον δημοσιογράφο του Mega που τον πληροφόρησε για την κομματική εξόρμηση. «Μα θα σας προμηθεύσει το κόμμα», του είπε. «Ε, τότε μπορεί να πάω, αν και καπνίζω πολύ», ήταν η απάντηση. «Πρόθυμος να συμμετάσχει στον αγώνα έδειξε ο κ. Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε καθώς ανέβαινε στην μοτοσυκλέτα του σχολίασε ότι «όποιος δεν αντέξει θα πέσει».

Όσο για τον διαγραφέντα κ. Μ. Παπακωσταντίνου βρήκε την ευκαιρία να ρίξει την μπηχτή του: «Αυτό το κόμμα ­ είπε ­ ούτε ποδήλατο μπορεί να κάνει ούτε ισορροπίες μπορεί να κρατήσει».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “