ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Εννέα χρόνια περίμεναν στη Ν.Δ. μια νίκη. Εννέα χρόνια περίμεναν να γιορτάσουν και να ονειρευτούν ότι αργά η γρήγορα θα αναλάβουν την εξουσία. Πήραν λοιπόν τη νίκη, πανηγύρισαν και ξαναπανηγύρισαν και τώρα… αμηχανία ψάλτου βηξ. Το μόνο που γίνεται στο κόμμα της Ρηγίλλης είναι ότι στο κέντρο και την περιφέρεια κορυφαία μεσαία και μικρά στελέχη μοιράζουν αξιώματα. Από υπουργεία μέχρι τη διοίκηση επαρχιακών νοσοκομείων.
Ηγεσία και κορυφαία στελέχη γνωρίζουν πολύ καλά, όμως, ότι η πρωτιά του κόμματός τους στην αναμέτρηση τής 13ης Ιουνίου ήταν περισσότερο ήττα του ΠΑΣΟΚ παρά νίκη δική τους. Ξέρουν καλά επίσης, πως ούτε νέες προτάσεις κόμισαν στους ψηφοφόρους για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα ούτε η τηλεοπτική τους καμπάνια πια ήταν πρωτοποριακή και μακράν καλύτερη τής ­ πράγματι ατυχούς ­ καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ. Τη διαφορά των τριών μονάδων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν τα αλλεπάλληλα λάθη και γιατί όχι οι ατυχίες τής κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο, καθώς και η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Καιρός είναι στη Ν.Δ. πρώτα απ’ όλα να αποκτήσουν πολιτική. Διαφορετικά, η χώρα θα συνεχίσει να έχει μια αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις και με αόριστες θέσεις, η οποία εάν ποτέ γίνει κυβέρνηση κανένα πρόβλημα δεν θα καταφέρει να λύσει. Η λογική που επικρατεί σε όλα τα στελέχη της Ν.Δ. ότι «το ΠΑΣΟΚ κάθε ημέρα που περνά θα φθείρεται όλο και περισσότερο και η εξουσία θα έρθει στο πιάτο μας σαν ώριμο φρούτο» είναι επικίνδυνη παγίδα για την παράταξή τους αλλά και για τον τόπο. Και αν μη τι άλλο για το δικό τους συμφέρον, ας σκεφθούν ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να κατατρύχεται από ατυχίες, ατολμίες, άστοχες κινήσεις και γκάφες υπουργών. Και οι ειδικοί αναλυτές των εκλογών λένε ότι το αποτέλεσμα του Ιουνίου είναι ανατρέψιμο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “