Καραμανλής: «Ανένδοτος» - Κυβέρνηση: Σημαία ευκαιρίας

Αποφασισμένος να εμποδίσει πάση θυσία τη σύσταση του Ολμπιακού Λαχείου εμφανίζεται ο κ. Κ. Καραμανλής. Και είναι η πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό που στρατεύονται μαζί του οι κ.κ. Κ. Μητσοτάκης και Μ. Έβερτ στον «ανένδοτο αγώνα», όπως τον αποκαλεί ο ίδιος, που ξεκίνησε εναντίον της κυβέρνησης και της διαπλοκής. Έντονη ήταν και η αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι σηκώνει σημαίες ευκαιρίας με στόχο να προκαλέσει πόλωση στην πολιτική μας ζωή.

Έτσι για τέταρτη συνεχή ημέρα κλιμάκωσε την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση.

«Διάτρητη σύμβαση»

Το πρωί επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη και τον ενημέρωσε για τους λόγους που οδηγείται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση για το θέμα αυτό. «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, δεν μπορούν να μετατρέψουν τη χώρα σε απέραντο καζίνο με την τοποθέτηση 51 χιλιάδων κουλοχέρηδων στις γειτονιές όλης της χώρας. Νέα παιδιά θα μεγαλώνουν μέσα στον τζόγο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή και αίσχος, αλλά επιπλέον είναι και διάτρητη αυτή η σύμβαση. Μιλάμε για χρονικό ορίζοντα 14 χρόνων. Μέχρι τότε όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έχουν τελειώσει».

Επίσης ο κ. Κ. Καραμανλής επικαλέστηκε τη θεσμική ιδιότητα τού κ. Απ. Κακλαμάνη, αλλά και την προσωπική στάση που έχει τηρήσει σε φαινόμενα αδιαφάνειας.

Και κάλεσε την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «κυβέρνηση του τζόγου», να πάρει θέση το συντομότερο: «Η παράταση της σιωπής ­ είπε ­ ισοδυναμεί με ενοχή».

Έβερτ: Εκ του πονηρού

Τη σκυτάλη από τον κ. Κ. Καραμανλή πήρε και πάλι χθες ο κ. Μ. Έβερτ. «Είναι ανήθικο η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι τους κουλοχέρηδες μάς τους επέβαλε η Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων. Τους κουλοχέρηδες τους επέβαλαν στην κυβέρνηση οι κομπιναδόροι», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Και πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί σε Λας Βέγκας το Ολυμπιακό Πνεύμα. Εάν θέλει έσοδα η κυβέρνηση για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχουν τα κρατικά λαχεία. Κάθε άλλος ισχυρισμός είναι εκ του πονηρού».

Επιδίωξη: Μέτωπο

Από τη Δευτέρα ο κ. Κ. Καραμανλής θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα τους ζητήσει να συγκροτήσουν μέτωπο, ώστε να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης. Παράλληλα, έδωσε εντολή σε όλους τους βουλευτές και τα στελέχη εντός και εκτός Βουλής για όποιο θέμα και αν παίρνουν τον λόγο να αναφέρονται στο Ολυμπιακό Λαχείο. Ήδη χθες ο τομεάρχης κ. Β. Μιχαλολιάκος μιλώντας στη Βουλή για θέματα του υπουργείου Εργασίας, προκάλεσε ανοιχτά τον υφυπουργό κ. Χρ. Πρωτόπαπα τονίζοντας πως είναι ντροπή και αίσχος, θα γεμίσετε την Ελλαδα κουλοχέρηδες με αδιαφανείς διαδικασίες». Ο υφυπουργός τού απάντησε πως αν έχει ο ίδιος και το κόμμα του στοιχεία να πάνε στον εισαγγελέα, διαφορετικά είναι ντροπή να μιλάει έτσι.

Καθημερινές επιθέσεις

Τα στελέχη όμως της Ν.Δ. που θα σηκώσουν το βάρος της σύγκρουσης με την κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με την εντολή τού κ. Κ. Καραμανλή, είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Π. Παυλόπουλος και ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος. Οι οδηγίες που τους δόθηκαν είναι πως καθημερινά με συνεντεύξεις και δηλώσεις σε έντυπα, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς θα εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης. Η αρχή έγινε από χθες. Ο εκπρόσωπος του κόμματος σε συνεντεύξεις του σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς μίλησε για «τεράστιο σκάνδαλο της κυβέρνησης των “κουλοχέρηδων”, τα στελέχη της οποίας όσο δεν απαντούν και ψελλίζουν ανοησίες δείχνουν ενοχή. Ακόμη μιλώντας στον 9,84 τόνισε πως «η κυβέρνηση τη δεύτερη ημέρα του σεισμού προσπάθησε να περάσει στα κρυφά τον διαγωνισμό με τους κουλοχέρηδες. αλλά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θα επιτρέψει αυτήν τη διάβρωση της κοινωνίας σε κάθε γειτονιά».

Απάντηση Αθανασάκη

Επιτελείς της Ρηγίλλης εκτιμούσαν χθες πως η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να υποχωρήσει τελικά στο θέμα αυτό κάτω από την αντίδραση της αντιπολίτευσης, αλλά και των πιέσεων που θα δεχθεί σύντομα ή αργά από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπρόσωπου κ. Ν. Αθανασάκης κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιδιώκει την πόλωση και την αντιπαράθεση, αλλά τον ελληνικό λαό δεν απασχολούν ­ όπως είπε ­ οι σημαίες ευκαιρίας που σηκώνει κάθε φορά η αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο για τον χαρακτηρισμό «κυβέρνηση κουλοχέρηδων», ο κ. Ν. Αθανασάκης είπε πως τον επιστρέφει, γιατί οι κουλοχέρηδες «ένωσαν για πρώτη φορά όλες τις τάσεις, καθώς και πρώην νυν και επίτιμους προέδρους».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “