ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ

«Εκλογολογία γιόκ», δηλώνουν σε όλους τους τόνους τα κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Μόνο που δεν πείθουν κανέναν, αφού δεν έχουν πεισθεί ούτε οι ίδιοι.

Ακόμη και οι υπουργοί που συναντούν αυτές τις ημέρες τον Πρωθυπουργό και μετά δηλώνουν ότι «δεν μας απασχολούν οι πρόωρες εκλογές» στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους σπεύδουν να κάνουν προβλέψεις για την ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες. Κοινή διαπίστωση είναι ότι πρέπει να έχουμε έτοιμα τα εκλογικά μας βιβλιάρια το αργότερο μέχρι τον Μάιο.

Προς τι τότε, θα πείτε, όλη αυτή η προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να εξηγήσουν ότι κινούνται με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας; Ο λόγος είναι προφανής. Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να σταματήσουν οι συζητήσεις για τις εκλογές, να φύγει το θέμα από την επικαιρότητα ώστε να έχει το προνόμιο του αιφνιδιασμού. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο κ. Κ. Σημίτης δεν λειτουργεί ποτέ κάτω από πίεση. Θέλει χρόνο προκειμένου να σχεδιάσει μεθοδικά τις κινήσεις του.

Μόνο που τα σχέδια του Πρωθυπουργού τα υποπτεύονται στη Ρηγίλλης και τρέχουν και δεν φθάνουν για να μην πιαστούν για άλλη μια φορά στον ύπνο. Ετοιμάζουν νυχθημερόν τις λίστες ­ εκεί να δείτε γράψε σβήσε ­ και ετοιμάζουν την εκλογική τους καμπάνια. Ο πρόεδρος του κόμματος όμως δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, αφού έχει ακόμη όλα τα μέτωπα ανοιχτά. ‘Απλωσε μόνος του τον τραχανά, που θα έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης, και τώρα τρέχει να τον μαζέψει… Τι το ήθελε και αυτός το προσκλητήριο χωρίς να γνωρίζει τις διαθέσεις των ανθρώπων που προσκαλούσε; Έτσι, μετά τον Γιώργο Σουφλιά κινδυνεύει με νέα ψυχρολουσία από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και μάλιστα στη ρομαντική ατμόσφαιρα ενός μυστικού δείπνου! Και σαν να μην έφθανε αυτό, η Ντόρα Μπακογιάννη θέλει να τον θέσει υπό προεκλογική κηδεμονία.

Όλα αυτά βέβαια φαίνεται ότι λίγο απασχολούν το ένα εκατομμύριο επενδυτές της Σοφοκλέους που τους λούζει και πάλι κρύος ιδρώτας, καθώς τα μαντάτα από τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια δεν είναι καλά. Ψυχραιμία, πάντως, μια και το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει αποδείξει ότι ακολουθεί τους δικούς του δρόμους και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Ξέρετε πόσοι ξένοι χρηματιστές παρακολουθώντας την ελληνική αγορά έχουν σκίσει τα πτυχία τους; Εμπρός λοιπόν να τούς τρελάνουμε με νέα λίμιτ απ. Κατά τα άλλα, η Εφορία δεν μας αφήνει να πλήξουμε. Αλλάζει το έντυπο, το γνωστό Ε3, που πρέπει να συμπληρώσουν για τη φορολόγησή τους 800.000 επαγγελματίες μετά την κατάργηση των αντικειμενικών αξιών.

Με αυτά και με αυτά καλόν είναι να μην ξεχάσουμε ότι η Ορθοδοξία έζησε χθες μια μεγάλη στιγμή. Οι αρχηγοί των Εκκλησιών συναντήθηκαν στην Ιερουσαλήμ για να γιορτάσουν τα 2.000 χρόνια από τη γέννηση του Χριστού.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “