Η τρέλα του μεγαλείου!!!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ είναι σε παράκρουση. Φαντασιώνονται ότι ο νέος κύκλος της ιστορίας που έγινε πάνω στην κρίση οδήγησε στην απόλυτη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη. Και αυτή την ένδοξη περίοδο στη συνείδησή τους τη συμβολίζει η μετανιωμένη κομμουνίστρια, που έγινε πρώτα η μητερούλα του λαού, μετά ηγεμόνας της Ευρώπης και ξεπέρασε τη δόξα του Ναπολέοντα, όπως έσπευσε να πει ο άσπονδος φίλος της, πρώην αντίπαλος και νυν υποτακτικός της, Β. Σόιμπλε. Αυτή η τρέλα του μεγαλείου επανεξέλεξε τη Μέρκελ για όγδοη φορά αρχηγό του κόμματός της, με ποσοστό 96% και βάλε – όπως στις παλιές καλές εποχές στην πρώτη πατρίδα της, την Ανατολική Γερμανία, στην Αλβανία του Χότζα και τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου.

Χωρίς αμφιβολία, την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα δεν την έχει προκαλέσει η επιπόλαια ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η βιασύνη του Σαμαρά να σκίσει τα μνημόνια. Είναι αποτέλεσμα της γερμανικής απόφασης να τινάξει τώρα στον αέρα την ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν άντεχε να υποταχθεί απόλυτα και ολοκληρωτικά στις νέες απαιτήσεις των δανειστών. Και περιμένουν στο Βερολίνο τη νέα κυβέρνηση για να απαιτήσουν να τους τα δώσει όλα χωρίς κουβέντα, ακόμα κι αυτά που δεν μπορούσαν πια να τους δώσουν οι προηγούμενοι.

Τα πράγματα θα γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο δύσκολα. Τo Βερολίνο δεν θα κάνει πίσω, μέχρι να ολοκληρώσει το σχέδιό του για γερμανική Ευρώπη… Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Real News την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014