Με άδειο καλάθι και στα γρήγορα

Η φετινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα είναι η πιο αμήχανη στα σχεδόν πέντε χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία. Όλες οι παραγωγικές τάξεις και το σύνολο των εργαζομένων είναι δυσαρεστημένοι και απαισιόδοξοι για τα οικονομικά ενώ το κλίμα στην κυβέρνηση και το κόμμα είναι το χειρότερο δυνατό.

Έτσι ο κ. Κ. Καραμανλής θα κάνει ταξίδιαστραπή στη συμπρωτεύουσα και θα αποφύγει τα πανηγύρια και τις πολλές συναναστροφές όπως είθισται να κάνουν οι πρωθυπουργοί στο πλαίσιο της ΔΕΘ ώστε να μην έρθει αντιμέτωπος με εκδηλώσεις αποδοκιμασίας  και άλλα απρόοπτα.

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΣΕΙΡΑ των δημοσίων υπαλλήλων  να φύγουν από Μαξίμου με άδεια χέρια και με  μια υπόσχεση για το μέλλον ότι θα αποκτήσουν  νέο μισθολόγιο- το οποίος όμως είχε υποσχεθεί  ο κ. Καραμανλής για το 2006. Και επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι άλλοτε δίκαια και άλλοτε άδικα δέχονται επιθέσεις πανταχόθεν, καλό είναι να  θυμηθούμε ότι πρόκειται για χαμηλόμισθους εργαζομένους και όχι για… ρετιρέ.

ΜΕΣΑ Σ΄ ΑΥΤΟ το κακό κλίμα είναι φυσικό να  πέσουν στο τραπέζι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και σαρωτικούς ανασχηματισμούς. Και  αυτά δεν λέγονται από χαμηλόβαθμα στελέχη αλλά από πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, όπως οι κ.κ. Γιώργος Σουφλιάς και Νικήτας Κακλαμάνης. Ανασχηματισμό- που δεν αποκλείεται να έχουμε- δεν θέλουν μόνο οι ψηφοφόροι,  τα στελέχη και οι βουλευτές που περιμένουν θώκο αλλά και κεντρικοί υπουργοί που επιθυμούν  διακαώς να αλλάξουν υπουργείο.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ – όπως και στη Ν.Δ. άλλωστε- έχουν τα μάτια στραμμένα στους δημοσκόπους  και επιχειρούν να επαναπροσεγγίσουν τους αδιάφορους πλέον ψηφοφόρους τους. Έτσι στη  Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να μετατρέψουν σε  πολιτικό γεγονός μείζονος σημασίας την ανοιχτή εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη στον πεζόδρομο του Θησείου. Θέλουν, λέει, να κάνουν την  «ανατροπή»- για να δούμε;

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “