Νέοι φόροι επί δικαίους και αδίκους

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Ο προϋπολογισμός ναυάγησε, τα έσοδα του κράτους τινάχτηκαν στο αέρα και ο Γιώργος Αλογοσκούφης, για να κλείσει όσες μαύρες τρύπες προλάβει, ετοιμάζεται να βάλει επτά νέους φόρους επί δικαίους και αδίκους.
Oι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ιδιόκτητες ακίνητων- δηλαδή οι περισσότεροι Έλληνες- και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα  δείτε όμως που στο τέλος πάλι θα τη γλιτώσουν  οι πονηροί φοροφυγάδες, κάτι μεγαλογιατροί,  κάτι μεγαλοδικηγόροι, κάποιοι μεσάζοντες παντός τύπου και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων  που δηλώνουν εισόδημα 10.000 ευρώ τον χρόνο,  έχουν όμως λιμουζίνα και κότερο. Χρόνια τώρα  οι υπουργοί μάς… απειλούν ότι αυτοί θα εντοπιστούν και θα πληρώσουν. Προς το παρόν, συνεχίζουν να πληρώνουν μόνο όσοι έχουν φιλότιμο  και όσοι δεν μπορούν να τα κρύψουν.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, στην κυβέρνηση προκαταβολικά θρηνούν για τους σκληρούς μήνες που έρχονται. Δεν είναι μόνο οι λυπητερές Αλογοσκούφη,  είναι και τα σκάνδαλα που κάθε τρεις λίγο ανάβουν φωτιές. Τώρα είναι το σκάνδαλο Παυλίδη,  για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να κάνει πριν ο Πρωθυπουργός ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, ετοιμάζεται για  τις γιορτές της 3ης Σεπτέμβρη- ημέρα ίδρυσης  του Κινήματος- που θα γίνουν στο Θησείο. Εκεί  ο Γ. Παπανδρέου θα δώσει το στίγμα του για τη  νέα περίοδο, ενώ τις δύο επόμενες ημέρες τα στελέχη θα εξορμήσουν στην επαρχία για να μεταδώσουν το μήνυμα του προέδρου. Τώρα τι πουλιά θα πιάσουν αυτή τη φορά; Σε λίγες ημέρες θα  ξέρουμε. Άλλωστε, όπου νά ΄ναι θα αρχίσουν οι  δημοσκόποι να μετράνε τις φθινοπωρινές διαθέσεις των ψηφοφόρων και να σχολιάζουν την  τύχη του δικομματισμού στις προσεχείς εκλογές.  ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ έφταναν όλα αυτά, έχουμε  και τον πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Γκρούεφσκι που δεν χάνει ευκαιρία να εκσφενδονίσει κάποιο πυροτέχνημα κατά της Ελλάδας. Τώρα του  φταίνε τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Καραμανλή που δεν μπορεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση  με το όνομα. Παράλληλα δηλώνει ότι οι διαπραγματεύσεις Νίμιτς δεν έχουν στόχο την εξεύρεση μιας ονομασίας των Σκοπίων που θα αφορά όλο τον κόσμο αλλά μόνο τις ελληνοσκοπιανές σχέσεις. Ήμαρτον…

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “