Βαβέλ η Ν.Δ. για το φλερτ με ΛΑΟΣ

ΑΝΑΒΕΙ στη Ν.Δ. η συζήτηση για τη  συνεργασία με τον ΛΑΟΣ. Ο ένας μετά  τον άλλον βουλευτές και στελέχη τοποθετούνται δημοσίως για το επίμαχο θέμα, ενώ ο κ. Γ. Καρατζαφέρης ανακρούει πρύμναν στην αρχική του πρόθεση να συζητήσει ακόμη και για προεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ. ώστε  να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση με  άνετη πλειοψηφία.

«Είπε χθες ο κ. Τραγάκης για τη συνεργασία ότι θα δούμε εκείνη την ώρα.

Δεν θα δείτε τίποτα όσο δεν βγάζετε το  μαύρο πανί από τα μάτια σας για να το  φορέσει η Δικαιοσύνη», είπε με έμφαση από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ο οποίος δηλώνει πλέον με κάθε ευκαιρία ότι δεν μπορεί να  συνεργαστεί με μια κυβέρνηση που παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.  Δηλώσεις και σενάρια
Στη Ν.Δ. πάντως επικρατεί βαβέλ για  το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος και οι υπουργοί Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Βουλγαράκης  που ρωτήθηκαν χθες απέκλεισαν αυτό  το ενδεχόμενο, ωστόσο βουλευτές του  κόμματος εξέφρασαν άλλες απόψεις,  αυτές δηλαδή που συζητούνται στο παρασκήνιο τους τελευταίους μήνες. Ο  βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος επανέλαβε τη δήλωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γ. Τραγάκη,  πως όταν έρθει η ώρα θα δούμε το θέμα της συνεργασίας, ενώ ο Π. Αδραχτάς επανέφερε ένα παλιό σενάριο στελεχών της Ρηγίλλης για προσπάθεια να  προσχωρήσουν στη Ν.Δ. στελέχη του  κόμματος Καρατζαφέρη από την Αθήνα  και την περιφέρεια. Κύκλοι του ΛΑΟΣ  επισημαίνουν με έμφαση ότι αυτά είναι  αστεία σενάρια τα οποία δεν συζητά  πλέον κανείς ούτε στον σκληρό πυρήνα  στελεχών της Ν.Δ.

Όλα δείχνουν σε κάθε περίπτωση ότι  αυτή η συζήτηση για συνεργασίες έχει  ανοίξει και όσο περνά ο καιρός θα εντείνεται καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά ότι η αυτοδυναμία είναι  εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και για  τα δύο μεγάλα κόμματα.

Βιάζεται ο Κουκοδήμος
Την ίδια ώρα ο Κώστας Κουκοδήμος  επείγεται να επιστρέψει στην Κ.Ο. της  Ν.Δ. Σήμερα πρόκειται να επισκεφθεί  τον Γιάννη Τραγάκη και να του παραδώσει την επιστολή με την οποία ζητά  την άμεση επανένταξή του. Στη Ν.Δ.

θεωρούν όλοι βέβαιο ότι είναι θέμα  χρόνου να επιστέψει ο ανεξάρτητος  βουλευτής. Κάποιοι επιμένουν ότι αυτό θα γίνει σήμερα, στο Μαξίμου ωστόσο αποφεύγουν να πουν πότε ο  Πρωθυπουργός θα δώσει το πράσινο  φως. Το σίγουρο είναι ότι από σήμερα  αρχίζει μια νέα περίοδος για τον Π. Τατούλη, ο οποίος συνεχίζει τις επικρίσεις του στην κυβέρνηση μέσα από  την προσωπική ιστοστελίδα του. Η τελευταία επίθεση αφορούσε στους υπουργούς Πολιτισμού της Ν.Δ. ενώ  δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει  να λέει δημοσίως τις απόψεις του.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη πάντως, μιλώντας στο Μega, υπερασπίστηκε το  δικαίωμα έκφρασης διαφορετικών απόψεων από βουλευτές υπό την προϋπόθεση να ψηφίζουν τα νομοσχέδια  της κυβέρνησης και εκτίμησε ότι δεν  θα γίνουν σύντομα εκλογές. Στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης ωστόσο αφήνουν  να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό ο Π.  Τατούλης να διαγραφεί εάν συνεχίσει  την ίδια τακτική.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “