Επέστρεψε ο Κουκοδήμος, «ζεσταίνονται» οι αντάρτες

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΑΝΟ μπαίνει από σήμερα ο πρωταγωνιστής του τελευταίου εξαμήνου στα εσωκομματικά της  Ν.Δ. κ. Πέτρος Τατούλης. Η εσπευσμένη επιστροφή του κ. Κώστα Κουκοδήμου τού στερεί τον τίτλο «ο κύριος 151», στη διάθεση του οποίου στηριζόταν την τελευταία περίοδο η έτσι  κι αλλιώς αδύναμη κυβερνητική πλειοψηφία.
Στο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης διακηρύσσουν ότι η κυβέρνηση είναι πλέον ασφαλής και δεν υπάρχει λόγος πρόωρων εκλογών ή αιφνιδιαστικών ανατροπών. Σπεύδουν να προβλέψουν μάλιστα ότι ο αντάρτης Τατούλης, που  τους ταλαιπώρησε επί μακρόν, πλέον  είναι αναγκασμένος να αλλάξει ρότα,  γιατί διαφορετικά θα βρεθεί με την  πρώτη αφορμή εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Όλα… δεξιά Όσο για τον Κώστα Κουκοδήμο,  του πήγαν όλα… δεξιά. Ξεμπέρδεψε  ταχύτατα από μια δικαστική εμπλοκή,  για την οποία όλα έδειχναν στις αρχές  του χρόνου ότι θα εξελισσόταν σε εφιάλτη για τον ίδιο και το κόμμα του.  Η υπόθεση όμως μπήκε στο αρχείο, αφού η δικαστική έρευνα δεν έβγαλε τα  αναμενόμενα και ο βουλευτής, ως προς  τη διαδικασία τουλάχιστον, είναι δικαιωμένος. «Διότι για την πολιτική δικαίωσή του θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι του στις προσεχείς εκλογές»,  όπως χαρακτηριστικά λέει συνάδελφός του στη Ν.Δ.
Στην επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής προς τον πρόεδρο της Βουλής  κ. Δημήτρη Σιούφα, δηλώνει ότι «επιθυμεί να ενταχθεί και πάλι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.», της οποίας τις επιλογές αταλάντευτα υποστήριζε και υποστηρίζει. Ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε αστραπιαία  στο αίτημα του βουλευτή. Στην προσπάθεια του Μαξίμου να σταματήσει  τη συζήτηση περί συνεργασιών και  πρόωρων εκλογών, απέκτησε ξανά και  χωρίς καθυστέρηση τον «κύριο 152»,  ο οποίος υποθετικά δίνει ασφάλεια  πλεύσης στο κυβερνητικό σκάφος. Μόνο που αυτή η ασφαλής πορεία είναι  υποθετική, καθώς τουλάχιστον 10 βουλευτές βρίσκονται στα όρια της εξέγερσης και είναι πιθανό σύντομα να  πάρουν τη σκυτάλη από τον Πέτρο Τατούλη και να χτυπήσουν την κυβέρνηση με ακόμη πιο ισχυρά όπλα. «Ο  φόβος των 151 συγκρατούσε πολλούς  και επέβαλλε τον νόμο της σιωπής, ώστε να μη χρεωθούν την κατηγορία ότι προκάλεσαν πρόωρες εκλογές», λέει κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. και προσθέτει: «Τώρα που υπάρχουν 152 και  η κυβέρνηση δεν εξαρτάται από έναν,  είναι πιθανό να αρχίσουν τα όργανα  από βουλευτές της γενιάς των 60 που  βρίσκονται εκτός κυβέρνησης, δεν έχουν ελπίδες να μπουν σ΄ αυτήν και με  τη διαφοροποίηση θα βγουν στο προσκήνιο και θα παλέψουν για την επανεκλογή τους. Αρκετοί μάλιστα απ΄ αυτούς δεν έχουν τίποτα να χάσουν, καθώς εάν παραμείνουν σιωπηλοί και  πειθαρχημένοι, το πιθανότερο είναι να  τους ξεχάσουν οι ψηφοφόροι τους».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “