Φλερτ Ν.Δ. - ΛΑΟΣ λόγω γκάλοπ

Το υπόγειο φλερτ που εδώ και καιρό έχουν αρχίσει βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ αποκαλύφθηκε χθες από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Κόντρα στην επίσημη γραμμή, ο Γιάννης Τραγάκης είπε δημοσίως αυτό που πολλοί συνάδελφοί του συζητούν πριν από το Πάσχα στο παρασκήνιο: ότι η έλλειψη αυτοδυναμίας στις προσεχείς εκλογές θα οδηγήσει τη Ν.Δ. στο τραπέζι της συζήτησης για συνεργασία με το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη.
Ο κ. Γ. Τραγάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha, όταν ρωτήθηκε εάν το κόμμα του θα συνεργαστεί με τον ΛΑΟΣ εφόσον δεν κατακτήσει τον πολυπόθητη αυτοδυναμία, απάντησε ότι «τότε θα το δούμε». Επανέλαβε

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2009

μίλησε ο Γιάννης Τραγάκης, προκαλώντας  εκνευρισμό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης που επιμένουν ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές

ωστόσο ότι «τέτοιου είδους συμμαχίες και μάλιστα προεκλογικά δεν γίνονται». Δεν ήταν  αυτή όμως η μόνη μύχια σκέψη του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.  που βγήκε στον αέρα. Μίλησε και για εκλογές το 2009, προκαλώντας εκνευρισμό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης που επιμένουν ότι δεν θα  γίνουν πρόωρες εκλογές και η Ν.Δ. δεν θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα. Ενδεικτικό του  κλίματος που επικράτησε είναι ότι στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης  που διένειμε το γραφείο του κ. Γ. Τραγάκη δεν  υπήρχε η επίμαχη δήλωση.
«Δεν είπε ο Τραγάκης κάτι καινούργιο. Τον  προβληματισμό αρκετών από μας εξέφρασε.  Και οι πρόωρες εκλογές είναι πιθανό ενδεχόμενο και οι συνεργασίες ακόμη πιθανότερο», σχολίαζε έμπειρος βουλευτής και συνέχισε λέγοντας: «Καλά κάνουν  στο Μαξίμου και επιμένουν ότι θέλουμε αυτοδυναμία. Εάν πουν αυτή την ώρα ότι είμαστε  ανοιχτοί σε συνεργασίες,  η ήττα της Ν.Δ. είναι βέβαιη. Ωστόσο οι πολίτες  είναι εκείνοι που θα πουν εάν θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας ή όχι. Εάν έρθει πρώτο  κόμμα η Ν.Δ. είναι αναγκασμένη να μιλήσει  με τον ΛΑΟΣ και εάν έρθει πρώτο κόμμα το  ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να μιλήσει με τον  ΣΥΝ. Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά».
Πιέζουν Καρατζαφέρη Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στον ΛΑΟΣ, οικονομικοί παράγοντες που επιθυμούν την παραμονή της Ν.Δ. στην εξουσία ζητούν από τον  κ. Γ. Καρατζαφέρη να προσεγγίσει το κυβερνών κόμμα και να είναι ανοιχτός σε συνεργασία χωρίς ασφυκτικούς όρους. Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης όμως, παρ΄ ότι τον περασμένο  μήνα έδειχνε διατεθειμένος να συζητήσει ακόμη και προεκλογική συνεργασία, από προχθές εμφανίζεται δύσκολος. Δηλώνει ότι δεν  συζητεί συνεργασίες εάν η Ν.Δ. συνεχίσει τις  παρεμβάσεις της στο έργο της Δικαιοσύνης.  Συνάντηση με Κουκοδήμο Την ίδια ώρα, με γοργά βήματα επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ο  κ. Κώστας Κουκοδήμος. Χθες τέλειωσαν οι δικαστικές περιπέτειές του καθώς η υπόθεση  μπήκε στο αρχείο και έτσι είναι θέμα λίγου  χρόνου να περάσει το κατώφλι της Ρηγίλλης.  Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα συναντηθεί  με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στον οποίο θα παραδώσει την αίτηση για  την επανένταξή του. Ο κ. Γ. Τραγάκης, πάντως, του άνοιξε από χθες την πόρτα δηλώνοντας ότι «με δική του απόφαση έγινε ανεξάρτητος βουλευτής και η στάση του όλη αυτή την περίοδο υπήρξε άψογη».
Η απόφαση για τον τρόπο και τον χρόνο  που θα επιστρέψει βουλευτής θα ληφθεί από  τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Οι περισσότεροι  στην Ν.Δ. πιστεύουν ότι αυτό θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα- υπάρχουν ωστόσο κυβερνητικά στελέχη που τονίζουν ότι μπορεί να γίνει μετά το καλοκαίρι, διότι ο κ. Καραμανλής  δεν έχει λόγο να βιαστεί. Σε κάθε περίπτωση,  όλοι συμφωνούν ότι η επιστροφή Κουκοδήμου αλλάζει τη στάση του Μαξίμου απέναντι  στον αντάρτη κ. Π. Τατούλη και πλέον η διαγραφή του είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.
«Ουδέν μεμπτόν» για Κλαδά – Κουκοδήμο
ΑΝΟΙΓΕΙ πλέον και τυπικά ο  δρόμος για την επιστροφή του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα  Κουκοδήμου στη Ν.Δ. μετά την  απόφαση της Δικαιοσύνης να  θέσει οριστικά και αμετάκλητα στο αρχείο τη δικογραφία  σχετικά με τους χειρισμούς  του πρώην επικεφαλής της  Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων  (ΥΠΕΕ) Σπύρου Κλαδά για  την υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θ. Αναστασιάδη.
Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενεργήθηκε  μάλιστα σε δύο φάσεις, η  Εισαγγελία αποφάνθηκε ότι «ουδέν μεμπτόν» και πολύ περισσότερο ουδεμία  ποινικώς κολάσιμη πράξη  διαπιστώθηκε να έχει τελεστεί εκ μέρους κάποιου εμπλεκόμενου προσώπου.
Η τελική «ετυμηγορία», στην οποία κατέληξε η εισαγγελέας  Πρωτοδικών Μαρία Γκανέ και επικύρωσε ο συνάδελφός της, εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης  Δασσούλας, έδειξε ότι ο Κ. Κουκοδήμος δεν μετέφερε οποιοδήποτε «μήνυμα» στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο σχετικά με τα  5,5, εκατ. ευρώ του Θ. Αναστασιάδη που να εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Επιπλέον, από την αποτίμηση του αποδεικτικού υλικού και οι δύο εισαγγελείς αποφάνθηκαν ότι οι υπεύθυνοι της ΥΠΕΕ, δεν παρέβησαν το καθήκον τους, αλλά έπραξαν τα δέοντα σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης του Θ. Αναστασιάδη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε με  αφορμή τις καταγγελίες του Μ.  Τριανταφυλλόπουλου σύμφωνα  με τις οποίες ο Κ. Κουκοδήμος  είχε μεταφέρει μήνυμα του τότε  επικεφαλής της ΥΠΕΕ Σπ. Κλαδά  «να μην τον χτυπήσει για το θέμα  Ζαχόπουλου και εκείνος θα έβαζε κάτω από το τραπέζι την ιστορία των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ  του Θ. Αναστασιάδη».
Στο πρώτο στάδιο της έρευνας η  εισαγγελέας Πρωτοδικών Μ.  Γκανέ είχε εισηγηθεί την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, αφού  προηγουμένως είχε εξετάσει ως  ύποπτο τον κ. Κλαδά. Ωστόσο, η  δικογραφία παρέμεινε ανοιχτή,  καθώς ο εισαγγελέας Εφετών Δ.  Δασσούλας διαφώνησε με τη συνάδελφό του και ζήτησε να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος ώστε να μη μείνει καμία σκιά.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου  μέρους της προκαταρκτικής εξετάστηκε ως ύποπτος εκτός από  τον Σπ. Κλαδά και ο διευθυντής  της ΥΠΕΕ Β. Καραμάνος, ενώ  κλήθηκαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες τόσο ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος όσο και ο Κ. Κουκοδήμος. Και μετά τη συμπληρωματική έρευνα όμως, η εισαγγελική  λειτουργός έκρινε ότι η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο.  Αυτή τη φορά μάλιστα, η απόφασή της επισφραγίστηκε και από  το Εφετείο, γεγονός που σημαίνει  ότι η υπόθεση έκλεισε οριστικά.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “