Του κλείνουν το τηλέφωνο

Δημοσίως αδειάζουν πλέον το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. τον Παναγή Βουρλούμη, η απομάκρυνση του οποίου από τον θώκο του προέδρου του μεγάλου Οργανισμού θεωρείται ήδη αρκετά πιθανή στην κυβέρνηση. Πρώτος μίλησε χθες ο Γιώργος Σουφλιάς, η σχέση του  οποίου με τον Γιώργο Αλογοσκούφη είναι και παραμένει  δύσκολη. «Δεν έχω παρακολουθήσει την υπόθεση… Η υπόθεση  αυτή είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και την παρακολουθούν οι  συναρμόδιοι υπουργοί», είπε με  τον γνωστό του τρόπο ο υπουργός Περιβάλλοντος, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει την κυβερνητική γραμμή

ΟΙ ΨΥΧΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

επιβεβαιώνουν το φόβο για τη ζημιά  που μπορεί να γίνει στην κυβέρνηση  από τις αποκαλύψεις της εξαγοράς  της εταιρείας Γερμανός από τον ΟΤΕ

στήριξης του προέδρου του Οργανισμού. Ο κ. Σουφλιάς, όπως έλεγε κυβερνητικό στέλεχος, χτύπησε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.  Πρώτα πήρε αποστάσεις από τον  κ. Π. Βουρλούμη και στη συνέχεια  φωτογράφισε ως υπεύθυνους για  τους κυβερνητικούς χειρισμούς  τους κ.κ. Γ. Αλογοσκούφη και Κ.  Χατζηδάκη. «Σίγουρα ο Σουφλιάς  δεν χρεώνει τον Βουρλούμη στον  Χατζηδάκη, τον χρεώνει στον Αλογοσκούφη και προκαταβολικά  του επιρρίπτει ευθύνες για ό,τι  προκύψει», προσθέτει βουλευτής  της Ν.Δ. Άλλος συνάδελφός του  ωστόσο πρόσθετε «ότι η δήλωση  Σουφλιά αυτή την ώρα δεν έχει  μικροπολιτική διάσταση. Αντίθετα, ο υπουργός Περιβάλλοντος θέλει να κινητοποιήσει τους συναδέλφους του να πάρουν αποστάσεις από τον κ. Π. Βουρλούμη, την  ώρα που η εξαγορά της Γερμανός  βρίσκεται στο μικροσκόπιο της  Δικαιοσύνης». Πάντως, η αινιγματική δήλωσή του εκφράζει- όπως έλεγε χθες κυβερνητικό στέλεχος- την πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι από την πρώτη  στιγμή ζητούν την κεφαλή του  προέδρου του ΟΤΕ επί πίνακι.  Στο ίδιο κλίμα ήταν και η Φάνη Πετραλιά, η οποία μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, όταν ρωτήθηκε για το  καυτό ζήτημα απάντησε: «Δεν έχω να πω κάτι. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης». Μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η δήλωση του  κ. Ελ. Ζαγορίτη στον 9,84: «Ελπίζω να έχει κάνει καλά τη δουλειά  του. Εάν δεν την έχει κάνει, εμείς  θα τον κρίνουμε», είπε με έμφαση ο γραμματέας του κόμματος.  Αλλά και ο υπουργός Μεταφορών  Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τυπικά είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Βουρλούμη, δεν τον  στήριξε θερμά: όταν ρωτήθηκε εάν πρέπει να μείνει στη θέση του  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, απάντησε ότι δεν  υπάρχει τέτοιο θέμα.
Οι ψυχρές δηλώσεις των υπουργών ουσιαστικά επιβεβαίωσαν το βαρύ κλίμα και τον φόβο  που υπάρχει στην κυβέρνηση, το  κόμμα και την Κοινοβουλευτική  Ομάδα της Ν.Δ. για τη ζημιά που  μπορεί να γίνει στην κυβέρνηση  από τις αποκαλύψεις της εξαγοράς της Γερμανός. Μια περίεργη  – όπως τη χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη- υπόθεση, για την  οποία ακόμη και ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος είχε δώσει το  πράσινο φως, είπε ότι δεν είναι  σε θέση να γνωρίζει τις τεχνικές  λεπτομέρειες της επιχειρηματικής συμφωνίας. «Εάν δεν γνωρίζει ούτε ο Αλογοσκούφης, τότε  ποιος γνωρίζει, για να ενημερώσει και εμάς να ξέρουμε τι λέμε  και τι κάνουμε», λέει βουλευτής  της Περιφέρειας, ο οποίος εκτιμά  ότι εάν η κυβέρνηση δεν ρίξει με  δική της πρωτοβουλία φως σ΄ αυτή την υπόθεση, ακόμη και εάν η  έρευνα της Δικαιοσύνης οδηγηθεί αντικειμενικά σε αδιέξοδο, η  Ν.Δ. θα πάει στις εκλογές με τη  “ρετσινιά” ότι κουκούλωσε ένα ακόμη σκάνδαλο.
Ξαναζεσταίνουν το Ασφαλιστικό
ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ συνεχίζουν να πετούν την μπάλα στην εξέδρα και  ανοίγουν μέσα στο καλοκαίρι το ένα θέμα μετά το άλλο, για να  στρέψουν σε άλλα θέματα τους προβολείς της δημοσιότητας. Μετά  το Σκοπιανό και την Παιδεία, χθες επανήλθε στο προσκήνιο το  Ασφαλιστικό. Η υπουργός Απασχόλησης επισκέφθηκε τον  Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε ότι σε λίγο το υπουργείο της θα  είναι έτοιμο να ανακοινώσει πόσοι κλάδοι εργαζομένων δεν θα  εντάσσονται πλέον στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “