Αντιπερισπασμός με κολέγια και Σκόπια

Σανίδα σωτηρίας στο Σκοπιανό και στην Παιδεία, με τη νομιμοποίηση των κολεγίων, αναζητεί η κυβέρνηση σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα και να φύγουν οι προβολείς από τη σκανδαλώδη εξαγορά της Γερμανός, η οποία εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα.

Το μέγαρο Μαξίμου άδραξε την ευκαιρία που αναζητούσε. Αξιοποίησε  την απρόβλεπτη στάση του Σκοπιανού πρωθυπουργού και ανέδειξε σε μείζον  ζήτημα την προκλητική επιστολή με τις λυτρωτικές θέσεις που έλαβε ο Κώστας Καραμανλής. Με έναν βομβαρδισμό οργισμένων δηλώσεων ο υπουργός Επικρατείας  και η υπουργός Εξωτερικών έδωσαν το σύνθημα σε βουλευτές και στελέχη να στοιχιστούν στο πατριωτικό μέτωπο για να αντιμετωπίσουν τη νέα εξωτερική απειλή, ενώ  η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε ότι η  χώρα πρέπει να σκληρύνει τη στάση της,  χωρίς βέβαια να φτάσουμε και σε έκτροπα.  Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έλαβε την εντολή να βγάλει από το συρτάρι  το παγωμένο εδώ και καιρό νομοσχέδιο για  τη νομιμοποίηση των κολεγίων με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων σύμφωνα με το κοινοτικό Δίκαιο- για το θέμα αυτό η Ελλάδα  έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης πήγε στην  Κυβερνητική Επιτροπή και αποφασίστηκε  η άρον άρον ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Πράγματι ο στόχος της κυβέρνησης,  τουλάχιστον για χθες, επετεύχθη: η προσοχή στράφηκε στα δύο αυτά θέματα και  το σκάνδαλο της Γερμανός πέρασε σε δεύτερη θέση. «Κερδίσαμε μια μέρα και ίσως  κερδίσουμε μερικές ακόμη όταν θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας» τονίζει κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο παραδέχεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. παραμένει σε  κατάσταση νευρικής κρίσης για την υπόθεση του ΟΤΕ.

«Οι βουλευτές απαιτούν να απομακρυνθεί  από τον Οργανισμό ο κ. Π. Βουρλούμης και  ζητούν εξηγήσεις και επιχειρήματα για τα  όσα συνέβησαν στην εξαγορά της Γερμανός» λέει χαρακτηριστικά. Εάν μάλιστα ισχύει αυτό που είχε πει στη Βουλή ο κ. Π.  Βουρλούμης, ότι για τις τεχνικές λεπτομέρειες της ύποπτης αυτής επιχειρηματικής  συναλλαγής δεν ενημέρωσε ούτε τον υπουργό Οικονομίας, τότε η ανησυχία είναι  ακόμη μεγαλύτερη. «Δηλαδή ο διοικητής  του ΟΤΕ δεν λογοδοτεί σε κανέναν;» επισημαίνει άλλος παλιός βουλευτής και προσθέτει: «Μαζί με τα αλλά μάς σώζει αυτές  της ημέρες ο πόλεμος του ΠΑΣΟΚ με το  ΚΚΕ, που άναψε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.  Πόσο θα κρατήσει όμως όλο αυτό το σόου  που μονοπωλεί τα τηλεοπτικά παράθυρα;  Έχει σίγουρα ημερομηνία λήξης. Η Γερμανός θα ξανάρθει στην πρώτη γραμμή της  επικαιρότητας κι εμείς πρέπει να εξηγήσουμε πρώτον γιατί έγινε αυτή η εξαγορά  και δεύτερον γιατί δόθηκαν τόσα πολλά  χρήματα» καταλήγει.

Αλλάζει χέρια η έδρα

ΑΛΛΑΖΕΙ βουλευτικά χέρια, αλλά όχι  κόμμα, μία έδρα στον Νομό Χαλκιδικής. Σύμφωνα με όσα αποφάσισε το  Εκλογοδικείο σε διάσκεψή του κεκλεισμένων των θυρών, ο βουλευτής  Χαλκιδικής της Ν.Δ. Αθηναίος Φλωρίνης χάνει το αξίωμά του και παραχωρεί τη θέση του στο Κοινοβούλιο  στον πρώτο αναπληρωματικό του ίδιου κόμματος Βασίλη Πάππα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισήγηση του συμβούλου της Επικρατείας Χ. Ράμμου, ο οποίος είχε τη γνώμη ότι έγινε με λανθασμένο τρόπο η  προσμέτρηση των ψηφοδελτίων υπέρ  του κ. Φλωρίνη. Συγκεκριμένα, το Εκλογοδικείο έκρινε ότι σε ορισμένα  τμήματα υπάρχει ακυρότητητα των  ψηφοδελτίων, καθώς ορισμένα βρέθηκαν σκισμένα, ενώ παρατηρήθηκαν και λάθη στην καταμέτρηση των  σταυρών.

Η απόφαση, που αναμένεται να  δημοσιευθεί επισήμως με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (σ.σ.:  αρχίζει στις 16/9/2008) είναι αποτέλεσμα της ένστασης που είχε καταθέσει ο κ. Πάππας, ο οποίος είχε λάβει 8.484 σταυρούς προτίμησης, ενώ  ο κ. Φλωρίνης είχε συγκεντρώσει 8.508  σταυρούς.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “